Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Кой е твоят цвят според зодията? Част 1

by admin

Всеки човек има любим цвят. Но когато говорим за зодии трябва да се задълбочим повече. Всяка зодия има цвят, който отговаря на нейния темперамент. Цветовете, които подбираме говорят много за нас, за това какви хора сме, какво харесваме, до колко сме отворени към света, колко сме смели и бихме ли експериментирали.

Както знаем цветовете имат важно влияние върху нашето емоционално състояние. Ако се чувстваме бодри и щастливи, съответно ще подберем дрехи, които отговарят на нашето вътрешно състояние. Същото е и когато се чувстваме по-затворени, нещастни или депресирани. И разбира се, изборът е на подсъзнателно ниво.

Чрез цветовете ние изразяваме себе си. Това, което чувстваме или харесваме. Всяка една зодия има цвят, който е характерен за нея и я зарежда духовно и физически.

 

Стилни дамски дрехи в червен цвят

 

Цветът, който благоприятства тази зодия е червеният. Той се характеризира със страст и смелост, но много често  и с агресия. В това няма нищо лошо, тъй като самата природа на Овните е напориста. Червеният цвят е извор на енергия и сила. Хората от този зодиакален знак са доминиращи и енергични. Те са родени лидери. Винаги са в движение. Не могат да стоят на едно място. Трябва да са заети с нещо, както физически, така и интелектуално. Тези, които носят червен цвят са склонни да поемат рискове. Не се страхуват от промяната. Борбени са. Винаги довършват нещата до край. В комуникацията си с хората са отворени и приветливи. Ако нещо не им допада много често се бунтуват. Имат силно изразен характер и са много темпераментни. Импулсивни са, решават на момента и  действат според своите убеждения. Червеният цвят идеално пасва на тяхната натура, тъй като те обичат да бъдат забелязвани и нямат нищо против да бъдат център на внимание. Предложенията в червено идеално пасват на смелата натура на Овена.  

 

Стилни дамски дрехи в зелен цвят

 

Зеленият цвят е този, който най-точно описва темперамента на тази зодия. Той е символ на разума, каквито са и самите Телци. Хората от тази зодия са спокойни и уравновесени, в хармония с природата. Именно затова този земен цвят е характерен за тях. Той зарежда сетивата им. Но Телците могат да бъдат и много избухливи, така че не е добре да бъдат провокирани.Зеленият цвят се свързва с новите начинания и новото начало. С каквото се захване Телецът го извежда до край. Те са големи работохолици. Сключването на сделки е в кръвта им. Така че, на какъвто и нюанс на зеленото да заложат, няма да сбъркат. Той ще им донесе късмет и благополучие.  Зеленият цвят се характеризира и с упоритост и самоувереност, също като червения цвят. Телците са независими. Обичат да вършат всичко сами и да разчитат главно на себе си. Но идеално се вписват и в колектив. Цветът се свързва с пробуждането, с новото начало и с изобилието, така че дамите от зодията, на които им предстои да се захванат с нови начинания определено трябва да заложат на зеленото, което ще им носи успех.

 

Стилни дамски дрехи в жълт цвят

 

Цветът на зодия Близнаци е жълтия. Както знаете той носи радост и веселие. Асоциира се със слънцето, лъчите и позитивната енергия. Този цвят е зареден енергийно и неотрализира негативните мисли или депресията. Той е символ на неизчерпаемата енергия, желание за придобиване на нови знания и захващане с нови начинания. Представителите на знака са общителни и комуникативни, отворени към света. Именно с това се свързва и жълтия цвят. Близнаците са весели, закачливи и бъбриви. Жълтото символизира интелектуалното и комуникацията.  Представителите на зодията внасят светлина и радост в живота на хората. Също като слънцето. Те са жизнерадостни, а този цвят им вдъхва ентусиазъм. Жълтото стимулира мисленето, а както знаем близнаците са жадни за знания. Те обичат да се захващат с нови дейности и винаги са наясно какво искат, но всичко много бързо им омръзва и променят  желанията си. Затова ако искат да се концентрират жълтия цвят е техния.

 

 

За елегантната същност на Рака са подходящи белите и сребристи тонове. Те най-точно отразяват неговата изискана натура. Белият цвят е символ на мира и равенството. Той вдъхва доверие и спокойствие и носи чистота. Хората, които носят бял цвят са откровени. Вътрешната потребност на представителите на зодиака е простотата в живота. Те обичат комфорта и сигурността, за това са и толкова големи домошари. Грижовни са и обичат семейния уют. Белият цвят е символ на новото начало, така че при захващане с нови дейности е добре Раците да заложат на него, за да имат успех в начинанията си. Тъй като планетата, която управлява зодията е Луната, успех им носят и сребристите и бели нюанси, понеже се свързват с женската енергия. Те са потайни, загадъчни и рядко се отпускат даже и пред близките си. Сребърният цвят е разновидност на белия. Той премахва негативните мисли. Символ е на успех и богатство, за това е добре Раците да се спрат на него. Свързва се с новаторството и елегантността. Облечени в тези два цвята ще пожънат успех във своите начинания.

Очаквайте останалите зодии в Част 2

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки