Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Mорковът за красив загар

Мечтаеш за красив и здравословен тен, но си противник на солариума, а слъневите бани отнемат твърде много време. Ние ти предлагаме доказан начин за красив цвят на кожата, трябва само да посетиш кварталния плод-зеленчук за моркови. Провери какво може да направи за теб това естествено козметично средство.

Нашите предци отдавна са оценили лечебните свойства на морковите, сред които са: справяне с болката, подобряване на апетита, и дори да увеличане сексуалната активност. Оранжевите зеленчуци обаче често се пренебрегват от съвременните жени, макар че са богати на витамини и микроелементи. Но най-ценният компонент на морковите е наличието на бета-каротин, който има свойствата да разкрасява тялото.

Морковите ни позволява дълги години да запазим младия си вид. Редовната им употреба забавя стареенето на кожата. Това е така, защото съдържат флавоноиди, които се борят със свободните радикали, с което тялото губи твърде рано своята еластичност. Морковите стимулират обмяната на веществата, помагат за намаляване на телесните мазнини и ни предпазват от затлъстяване.

Важно е също да се направи правилен избор на моркови, сред многото разновидности, които са на разположение в магазините. Когато пазаруваме е важно да обърнем внимание на цвета на зеленчука. Колкото е по-наситен, толкова морковът е по-богат на бета-каротин. Трябва да са също свежи и твърди. Освен бета-каротин, морковите съдържат също въглехидрати, белтъчини, целулоза, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, мед, цинк, кобалт, йод, както и витамини E, K, B1, B2,  B6. Важно е също така да се отбележи, че 100гр моркови съдържат само 35 калории.

Както можете да видите, полезно е да приготвяте храна, използвайки този полезен зеленчук. Морковите са особено вкусни и сурови!

Leave A Comment