Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Лек шопинг по време на намаления

by admin

Въпреки непрекъсната заплаха от поредната доза обилен сняг, зимният сезон си отива. А, краят му отбелязвам с победоносна обиколка на магазините, които в тази криза се оказват щедри на намаления. Идеята ми не е да изкупя всичко, което ми се предлага, а да направя мъдрите покупки, онези които цяла зима бленувах, онези с които ще остана тренди и следващия сезон. Ето и моите must haves за преходния период на сезона.

Първото нещо, на което се хвърлям е супер космато кожено палто. Най-яко се носи в еклектични комбинации с широк Т-шърт и тесен кожен панталон или дънки. Избягвайте да го съчетавате с класически дрехи, защото това е отживелица. На практика едно такова палто е вечно, въпрос на добра поддръжка и избор на кожа. Едно е ясно, не искам заешка, защото много се скубе. Ако коженото палто с косъм е отдавна изпълнена мечта за вас, огледайте се за кожена рокерия. Като онези, които през 90-те носеха всички моторджии. През пролетта на 2011 този модел якета се завръща триумфално, а възможностите му за комбинации ще се окажат доста стилизирани и актуални.

Грубовати ботуши от гладка кожа е следващото в списъка ми. Пазарът предлага в изобилие варианти, а ботите също може да се окажат добър избор. Дори няма да се наложи да ги зазимявам. Щом се покаже пролетното слънце веднага ще ги нахлузя с 3/4ти чорапи, рокля на цветя и размъкната жилетка. Търсете ги с автентични рок§рол елементи и метални декорации. Не се страхувайте да заложите на тях, просто защото тази визия изглежда секси и някак естествено женствена на фона на чалгата и напудрения силикон. Актуалните модели са широки около глезена или съответно прасеца. Така, краката ви ще изглеждат значително по-слаби.

Намирам за неустоими чантите в светло бежов цвят. Няма начин да не им намеря приложение, дори майка ми си пази такава от студентските години. Разликата е в малките детайли като катарами, дръжка и обработка на кожата. Изборът е толкова голям, така че от вас зависи дали ще си харесате докторска чанта (голяма, с външни джобове и правоъгълна форма) или тип пощальонска (носи се през рамо). Аз лично избирам малка, такава която едва побира портфейл и ключове. Практиката показва, че ако я взема голяма винаги ще се намери с какво да я напълня, а така, съм принудена да разчитам само на най-необходимото.

Остава: спортен суитчър. Но, не от тези с цип и качулка, в които изглеждам като готова за Олимпиадата. Модерният суитчър е по-скоро широка туника с дължина малко под дупето, която лесно се префасонира с колан. Тук важното е да я носите с клин и готино кожено яке. Обувките на ток ще придадат на спортния характер истинска женствена класа. Ако имате притеснения относно дължината, просто добавете къси панталонки отдолу.

Намирам и нещо практично: широка жилета с висящи А-симетрични краища. Леко е голяма и буквално ми стои като взета назаем, но приложението й е безкрайно. Дълги поли, панталони, шалвари, оставям всичко да ми се мотае в краката, защото тази визия ми създава усещането за свобода. Малко, но от сърце, гардеробът ми е освежен. Визията за пролетта леко започва да се избистря, а тепърва идват новите колекции. И, за да не се налага да гладувам целия месец февруари аз спирам до тук. Най-важното остава: удържах се да си купя поредната черна блузка, от които имам цяла дузина. А, Вие направихте ли своя избор?

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки