Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

“I kissed a girl”

by admin

Целувката  е играла важна роля в древната гръцко-римска култура и се възприема като знак на уважение, благодарство, събиране, и съгласие, както и като ритуал на приобщаване. Целувките са се разменяли между връстници, политически лидери, учители и свещеници.

Целувката между жени е все по-малко стряскаща. Вече са се целували Мадона и Бритни, Скарелт Йохансон и Сандра Бълок. 54 процента от мацките между 18 и 24 години споделят, че са целували друго момиче. Това число пада на 43 процента за жените между 25 и 34. Дали това не е нова еротична тенденция?

Целувката между момичета съвсем не е доказателство нито за тяхната хомосексуалност, нито бисексуалност. Както показват проучванията на американските социолози от Калифорнийския университет, главната подбуда, която тласка най-често младите момичета към подобен акт, обикновено е имитацията, следването на своего рода мода. Момичетата с удоволствие копират поведението на любимите си звезди.

Една от сцените, които остават в съзнанието след като гледаме „Вики Кристина Барселона” / “Vicky Cristina Barcelona”/ е моментът, в който Скарлет Йохансон слива устни с Пенелопе Круз. Но Скарлет съвсем не е първата блондинка, с която испанката разменя ласки.  Преди четири години Чарлийз Терън и Пенелопе Круз заснеха спиращи дъха лесбосцени във военната драма „Глава в облаците”/”Head in the Clouds”/. Само година преди да попадне на огнената любимка на Алмодовар, Терън целуваше Кристина Ричи в „Чудовище”/”Monster”/, историята на проститутката Айлийн, която редува женските ласки с мъжки трупове.

Друг съществен повод е привличане вниманието на противоположния пол, особено под въздействието на алкохола. Целувката с колежка може да се превърне в почти ежедневна форма на сближаване, забава, а също и разпалване на мъжките фантазии.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки