Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

5 причини да използваме електрическа скутер-тротинетка

by admin
scooter

 

 

 

Новата мода завладяла Европа са електрическите скутер-тротинетки. Сигурно сте забелязали как все по- често по улиците се движат хора на всякакви възрасти с този интересен тип превозно средство. 

Посочените долу 5 причини ни дават обяснение защо електрическите тротинетки набират все по-голяма популярност и ще се превърнат в алтернативна форма за придвижване. 

 

scooters 1Твоето пътуване 

Краят на едно пътуване винаги е най-неприятната част от него. Особено ако се касае за това да намериш място за паркиране, което е доста трудно и скъпо ако се намираш в центъра на града. Да използваш градски транспорт често се оказва с по- дълъг маршрут, от колкото реалният път от дома до офиса. Това прекачване от автобус на метро, пак на автобус и после пеша, определено може да се окаже доста по- заобиколно. Затова нищо чудно, че  търсим алтернативни начини на придвижване. Продажбите на тротинетки в последните години показват това, както и все по-честата гледка на хора, използващи електрически тротинетки, от колкото ходещи пеша.

 

2.  По- изгодна алтернатива на закупуването на кола или абонаментна карта за градски транспорт

От където и да го погледнем, колата и картата за градски транспорт са неизбежен разход. 

Електрическата тротинетка може да бъде идеален начин да спестим от гориво, разходи за паркинг и за поддръжка. 

 

3. По- бързо от ходенето пеша, по- лесно от колоезденето

И двата гореспоменати начина на придвижване имат своите недостатъци; изминаването на 3 километра пеша отнема около 30 минути, а бягането и колоезденето изискват специална екипировка, а и далеч не е приятно да пристигнеш в офиса изпотен! Истинско чудо е, че вече можем да използваме алтернативни начини на придвижване като електрическите скутери. С максималната си скорост от 25 км/ч, скутер като нашият BILLY, може да измине 3 километра за 8 минути.

 

 

 

4Лесно за зареждане в къщи или на работа

Често хората се притесняват да си закупят електрически скутер- тротинетка, защото мислят че зареждането му ще бъде проблем за тях.

Трябва да знаете, че то по нищо не се различава от зареждането на мобилен телефон или лаптоп. Можете да заредите електрическата си тротинетка от стандартната ел мрежа в къщи или в офиса. 

 

5Намалете въглеродната следа 

Спиране и тръгване… това е ежедневието на всеки, който се опитва да се добере до работа или си тръгва от нея. Както ни е известно, този начин на шофиране коства най-много разходи, както и оставя най- огромна следа върху околната среда. Промяната с електрически скутер- тротинетка, който оперира на батерия ще спомогне да ограничите въглеродните емисии.

електрически скутери

Смятаме, че ще се съгласите с нас, че освен забавният и разчупен начин за придвижване, да притежаваш електрически скутер предлага повече от финансови ползи.Притежаването на такъв предлага още много такива, като това да се отдалечим повече от колите и подобните средства, увреждащи качеството на  живот и  въздействащи негативно на околната среда. И може би най-важното – без повече задръстване, замърсяване и шум! Електрическите скутери са чудесно средство за спестяване на пари, промотирането на по-чиста среда за всички нас и подобряването на животите на хората, които я управляват.
И все пак, въпреки, че управляването им изглежда лесно и забавно като детска игра, не трябва да пренебрегваме факта, че не сме сами на улицата и че 25 км/ч никак не е ниска скорост. Трябва да се грижим както за нашата безопасност, така за тази на околните.  Освен управляването им внимателно и със съобразена скорост, е необходимо е да се използват и допълнителни предпазни средства. Най- важният и задължителен защитен елемент е каската.  Препоръчително е да се използват наколенки  и налакътници, които ще ви предпазят от наранявания при евентуално падане.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки