Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

10 навика на стилните жени

by admin
10 навика на стилните жени

1. Изберете облеклото си от предната вечер

За да сте сигурни, че ще изглеждате добре, пригответе си тоалета за деня от предната вечер. Това ще ви спести доста време сутринта. Ако сте избрали някоя нова дреха, ще имате възможност да видите как се съчетава с останалата част от тоалета ви. Можете също така да планирате аксесоарите и маникюра си от предната вечер.

 

2. Дайте си време да се приготвите

Малко са хората, които могат да се похвалят, че в бързината се справят отлично. На повечето хора им трябва време да изпипат детайлите. Същото важи и за облеклото, грима и прическата. Дайте си време да прегледате тоалета си в завършен вид и при нужда, да имате време да промените нещо.

42 идеи за есенна визия

3.Търсете вдъхновение

Следете модните тенденции, без да се вманиачавате. Потърсете вдъхновение – добър вариант напоследък са модните блогърки, които набират популярност. 

29 идеи от модните блогърки

4. Обличайте се според времето

Сещате ли се онези жени, облекли твъре къси летни поли върху дебел клин през зимата? Едно от най-важните правила зa стил е облеклото ви да е адекватно за времето. Най-честата грешка, която много жени допускат, е да си облекат секси, но летни дрехи, когато е студено. Разголеното не винаги е стилно (да не кажем, че никога не е).

52 начина да носим дънки тази есен

5. Обличайте се според повода

Преценете къде отивате, преди да изберете облеклото си. Това правило е дори по-важно от гореспоменатото. За коктейл изберете елегантна рокля и избягвайте костюмите. Ако пък работите в офис, не е желателно да прекалявате с бляскавите дрехи, дълбоките деколтета или високите цепки. Един човек, облечен неподходящо спрямо мястото, на което е, винаги се отличава и то по неприятния начин.

19 стилни и секси рокли за всеки повод

6. Подберете подходящите аксесоари

Преценете дали аксесоарите – чанта, бижута, шалове, очила и т.н подхождат на визията, която сте избрали. Дори модната легенда Коко Шанел е съветвала жените да бъдат внимателни с аксесоарите и да не прекаляват с тях.

7. Внимавайте с обувките

За да сте стилни, трябва правилно да подберете обувките си (също като аксесоарите). Важно е обаче да можете да вървите добре с тях. Колкото и перфектно да сте комбинирали дрехите и аксесоарите си, „забавната“ походка“ на високи обувки, които не са ви удобни, или са твърде високи за вас, може да развали цялостното впечатление.

Кои са идеалните обувки за различните рокли?

8. Не следвайте сляпо модните тенденции

Модните тенденции са нещо важно и показват динамиката на модния свят. Но не бива да се доверявате сляпо на всички модни тенденции. Колкото и модерни да са например дънките 7/8, преценете дали са подходящи за вашата фигура. Това важи за абсолюно всеки тип дреха.

Кои дънки на кои типове фигура подхождат?

9. Прикривайте недостатъците, подчертайте предимствата

Най-стилните жени са онези, които знаят как да подчертаят предимствата на фигурата си и да прикрият недостатъци. Малко са дамите с перфектна фигура, затова трябва да знаете кои са подходящите материи и кройки за вас и кои да избягвате.

10. Изградете свой личен стил

С течение на времето всяка жена трябва да успее да изгради свой личен моден стил, да е в крак с модните тенденции, но не и да е изцяло зависима от тях. Стилът се крие в уникалността не само на облеклото, но и на излъчването, което „носите“ постоянно.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки