Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Хороскоп на скъпоценните камъни

by admin

Опознайте себе си с поредната публикация на Ivet.BG. Научете поредния любопитен факт за психиката си с нашия Хороскоп на скъпоценните камъни.

ТЮРКОАЗ 01.02-21.02
Камъкът, който осигурява защита от уроки. От тези камъни са се правели декорации за конски юзди. Хората родени под знака на Тюркоаза се управляват от планетата Уран. Те са независими, интелигентни и малко ексценттрични. А планетата Нептун им придава чувствителност, прави ги справедливи, честни и безкористни. Те са много приятелски настроени, никога не отказват поискана помощ. Проблемът им е крехкото здраве. Трябва да избягват   употребата на стимуланти.

ОНИКС 22.02-13.03
Предпазва от подигравки и унижение, има магическата сила да дава воля за борба. Хората родени под знака на Оникса са много чувствителни, интуитивни и деликатни. Затова камъкът им е необходим да им вдъхва смелост и желание за действие. Планетата на Оникса е Марс – експресивен, динамичен и войнствен.
Хората родени в този период се поддават на влиянието и на Нептун, който оформя техния необикновен характер и артистична душа. Тези хора са под влиянието на различни пороци. Точно заради това е наложително да се носи верижка от оникси като талисман.

ДИАМАНТ 14.03-02.04
Това е камъкът на Сатурн, който е планетата на ограниченията и забраните. Може би затова диамантът е талисман, който бди над продължителността на брака. Често е декорация за годежни пръстени. „Душата на диаманта е светлината” пише Joseph Joubert, нали любовта е светлина, която носим в себе си. Затова и диамантът символизира любов.
Хората под знака на Диаманта са силни и енергични и имат огромна воля, с която направляват живота си. Работливи са и отговорни. Освен това са верни в любовта. Ако имат връзка или брак и то е за цял живот. Техният емоционален живот е добър и хармоничен, тъй като са способни да правят компромиси.

РУБИН 03.04-22.04
Рубинът е камък, който дарява любов и жизнена енергия. Управлява го Слънцето, придавайки му мекота, и енергия, а Юпитер придава на хората, родени под този знак щедрост и плодовитост. Те са активни, експресивни, но също така много практични и работливи. Успяват с упорство да се стремят към поставената  цел и за тях нито една пречка не означава нищо.
Хората родени в този период заемат често високи постове, които постигат с тежка и изморителна работа, което за съжаление често се случва на цената на здравето. Затова трябва да внимават за сърцето си и за коронарните артерии, които под влиянието на стреса и стимулантите имат тенденция да се блокират от холестерола. Препоръчва им се движение и разходки на свеж въздух.

САПФИР 23.04.-12.05
Планетата на Сапфира е Меркурий, който придава ум, интелект и гъвкаво мислене, именно заради това този камък е символ на ума. Той е талисман, който предава благотворните влияния на Космоса. Звездният сапфир осигурява на своите собственици силата да побеждават враговете си. Хората родени в този период са изключително спокойни, концентрирани и се ръководят от житейската си мъдрост. Не се влияят от емоции, много са дипломатични и отстъпчиви. Никога не вземат решения на момента, винаги се ръководят от разума си и обичат да премислят всеки въпрос на спокойствие. Обичат красивите вещи и имат артистичен вкус.

АХАТ 13.05-1.06
„Планетата“ на Ахата е Слънцето, което им дава енергия и жизнена сила. Този камък има толкова магически свойства, колкото са неговите многобройни разновидности. Но най-важното е, че има лечебни свойства, предпазва от болести, позволява да намерите спокойствието и хармонията на духа. Хората родени в този период са спокойни, издържливи и работливи. Въпреки спокойния им характер успяват бързо да се мотивират за действия. Меркурий, който ги управлява им придава гъвкавост на ума и жажда за нови знания. Затова с удоволствие ще сменят работата и местожителството. Успяват да трупат пари и го правят често.

ХАЛЦЕДОН 2.06-21.06
Планетата на Халцедона е Марс, който го зарежда с енергия и сила. Това е камъкът на войниците и смелите хора, които действат бързо. Хората родени под знака на Халцедона са издържливи, борят се с превратностите на съдбата, без това да ги сломява толкова бързо, както другите знаци. Често се борят само заради самата борба. Меркурий ги въоръжава с бързина и гъвкавост на мисълта и словото. Прави ги също така приспособими към различните промени в живота. Това са хора, които можете да срещнете навсякъде – те са добри оратори, агитатори, политици, адвокати и търговци. В любовта обичат силно, страстни са, но и не много постоянни в чувствата си. За съжаление на това поле също са склонни към промени.

СЕЛЕНИТ 22.06-10.07
Това е камъкът на богинята Селена, светлата, ангелска покровителка на Луната. Затова Селенитът стимулира интуицията, позволява да се навлезе в страната на сънищата, за да се разгадае според тях бъдещето. Това е и камъкът на искрените чувства и доброто сърце. Хората родени под знака на Селенита са впечатлителни, чувствителни, имат в себе си много топлина и доброта. Жените са страхотни партньорки в живота, а мъжете са изобретателни, грижовни съпрузи и бащи. За хората родени в месеца на Селенита най-важното е домът и семейното щастие. Недостатък при тях може да бъде свръх раздразнителността от самите себе си.

СМАРАГД 11.07-30.07
Планетата на смарагда е Венера – планетата на любовта и плодовитостта. Древноегипетската богиня Изида, която също е била богиня на любовта е била покровителка на този камък. Хората от този знак имат способността да привличат противоположния пол, затова и Клеопатра, която е обожавала смарагди притежавала някаква магия и женствен чар, на когото Цезар и Марк Антоний не устояли. Хората от знака на Смарагда са много чувствени и атрактивни за своите житейски партньори. Затова в сърдечните дела имат голям късмет. Много обичат дома и семейството си. Искрени са и безкористни, с удоволствие помагат на другите, защото те са родени алтруисти. Често се ангажират в различни благотворителни дейности.

ТОПАЗ 31.07-19.08
Планетета, която покровителства Топаза е Меркурий – планетата на бързия ум, интелекта и всички промени. Подходящ талисман за тези, които искат да действат интелигентно и да имат силна воля. Хората от месеца на Топаза са самоуверени, волеви, затова успяват да доведат поставената задача до край. Освен това те са дипломатични, деликатни, успяват да спечелят симпатиите на обкръжението. Те са родени оптимисти, които вярват в реализацията на плановете си и в магическите действия, за да доведат целта си до край. Животът не ги подлага на твърде много изпитания, но това дължат само на ума си и на гъвкавостта си. Хората родени в месеца на Топаза също така са много красиви, характеризират се с чувствени форми на тялото.

НЕФРИТ 20.08-09.09
Планетата на Нефрита е Меркурий. Придава на хората от този знак интелект и бързина на действията. Маите са смятали Нефрита за най-силният талисман, който дарява с щастие, благоденствие и добър семеен живот. Този камък е бил също така много ценен в азиатските страни. Маите са поставяли нефритени камъчета в устата на мъртвите, за да заместват в другия свят сърцето им. Хората родени  в месеца на Нефрита са щастливи, имат голям късмет във всички житвейски сфери. Тяхната изобретателност и практичност, им помага да се справят в различни стресови ситуации.

КАРНЕОЛ 10.09-30.09
Планетите на този камък са Меркурий и Венера, благодарение на които този камък се характеризира от една страна с интелект, а от друга с чувственост и чар, като богинята Венера. Този камък символизира плодовитостта, топлината и страстта. Това е добър талисман за обща защита, късмет за цялото семейство.
Хората от знака на Карнеола са романтични, лесно и бързо се поддават на поривите на сърцето. Те са страхотни и много чувствителни любовници, които познават много добре изкуството на любовта. Въпреки че са много комуникативни, не си падат по прекалено споделяне, затова могат да създадат погрешно впечатление на високомерни хора. Те са умни, интелигентни, предпочитат свободните професии, затова много сред тях са писатели, журналисти и артисти.

ЛАЗУРИТ 1.10-20.10
Планетата на този красив камък е Венера, богинята на любовта. Ползва се като талисман за привличане и задържане на любовта. Също така облекчава тялото от страданията и развеселява страдащата душа. Хората от този знак са мобилни, живи, комуникативни, бързо завръзват приятелства и успяват да спечелят симпатията на обкръжението. Много са интелигентни и досетливи, имат вроден усет към елегантното облекло. Техните домове са скромни, винаги обзаведени с вкус. Те са добри дипломати.
В любовта са непостоянни и капризни, сами често не знаят какво наистина искат от себе си и от партньора си. Съдбата обикновено им помага и те прекарват живота си в комфорт и лукс, които им осигурява партньора или те самите.

ОПАЛ 21.10-9.11
Планетата на Опала е Луната, която подпомага развитието на интуицията и възможността да се погледне в бъдещето. Хората родени под знака на Опала са покровителствани и от Плутон, благодарение на когото успяват бързо да възстановяват силите си и дълго време запазват младия си дух. Опалът може да се ползва като талисман, който позволява да се запази младостта и да поддържа вътрешен баланс, т. е. спокойствие на духа. Хората родени в тези дни са амбициозни, стремят се упорито към целта си, често заемат високи постове в правителството и в бизнеса. Търсят власт, независимост и слава. В любовта са много атрактивни и страстни. За съжаление  Плутон им създава трудни вътрешни дилеми, поради което се поддават на различни възпаленияи инфекции на организма, включително на нелечими болести.

АКВАМАРИН 10.11-30.11
Планетата на аквамарина е Плутон – планетата на трансформациите и регенерациите. Затова Аквамаринът е добър талисман за неутрализиране на вредните влияния на различни стимуланти, алкохола, наркотиците, никотина и кафето. Подходящ е за ума, тъй като успокоява хаотичните мисли.
Хората от знака на аквамарина са лоялни, невероятно верни и устойчиви на повратностите на живота. Ако повярват, че си заслужава да действат ще успеят много бързо да възстановят силите на организма и да оздравеят. Много са интуитивни и не понасят фалша и измамите – много бързо ги забелязват при другите. Обичат да действат открито, не прилагат никакви подмолни действия и завоалирани методи.

КОРАЛ 1.12.-20.12
Планетата покровител на този камък е войнственият и действен Марс. От древни времена този камък е служел като талисман за защита от „лоши очи”, от уроки и болести. Носенето на корали осигурява жизненост и енергия на целия организъм. Хората от знака на Корала са покровителствани и от планетата Юпитер – на далечните пътувания и висшето образование. Тези хора обожават пътуванията на дълги и кратки разстояния. Те постоянно търсят нови обекти на чувствата си. Те са непоправимите вечни оптимисти, но благодарение на това голямата радост от живота ги зарежда с надежда. Те са добри любовници, но за кратки авантюри.

АМЕТИСТ 21.12.-9.01
Планетата на този камък е Юпитер – планетата на щедростта и дългите пътешествия, включително духовните. Като талисман помага да се вземат правилните решения, успокояват ума и разпалват въображението. В древни времена се е носел аметист като защита от пиянство и лоши чувства. Хората родени под този знак имат благороден и добър характер. Винаги се ръководят от добрите си намерения. Те са верни партньори и добри приятели. По рождение са сърдечни и независими, имат щедро и чувствително сърце. Търсят чистата и безкомпромисна любов. За съжаление не прощават изневярата и е трудно да спечелите загубеното им доверие.

МАЛАХИТ 10.01 – 31.01
Планетата на Малахита е Венера. Подходящ талисман за тези, които търсят любов и живот, пълен с щастие и оптимизъм. Хората, родени под знака на Малахита са невероятно устойчиви на ударите на съдбата и са много смели. Освен това са работливи и отговорни, особено добре се справят на чиновнически и ръковдни постове. От тях излизат добри занаятчии и хора, които развиват самостоятелна стопанска дейност. Под външно хладната маска крият много чувствителност и деликатност. Обичат страстно и чувствено и то веднъж за цял живот. Те са справедливи и чествни, никога не прощават предателството, страдайки след това тихо.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки