Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Удоволствие на една ръка разстояние

by admin

Оргазъм и то при двете страни? По филмите двойките получават оргазъм  почти едновременно и без усилие. А ние? Ние също можем да усъвършенстваме своето любовно изкуство, за да вземем от него все повече удоволствие. Ще подскажем на дамите как да стигнат до оргазъм, на господата – как да го забавят, а на двойките – как да си паснат в идеално звучащия дует.

Имаше ли го или не? Това е почти Шекспиров въпрос за женския оргазъм, който си задават господата след опияняващи моменти с партньорката, защото женското удоволствие не е така очевидно и видимо като мъжкото.
Оргазма при жените дълго време беше омаловажаван. В края на краищата едва през последните десет години се появиха конкретни научни открития в тази област.

Защо ДА, защо НЕ

Това как и дали получаваме оргазъм зависи от много фактори. Силата на нашите преживявания е зависима от настроението (уморени или изтощени имаме по-малък шанс да получим удоволствие), от партньора и нашето отношение към него. Голямо значение имат досегашните ни еротични опити, а също и подходите към секса, които сме изнесли от вкъщи – ако жената от дете е учена, че сексът е нещо лошо и „мръсно”, трудно ще и е да се сближава. Затова пък сексолозите повтарят едно – жената трябва да се научи да изживява удоволствието, а то във всеки случай е приятно. Започваме обучението с това, ако сме самотни.

Обичай себе си

Героинята Миранда от „ Секса в големия град” си купува розов вибратор с форма на заек и казва, че благодарение на него знае поне кога ще получи оргазъм. Обаче специалистите съветват преди да посегнем към сексуалните приспособления да се съсредоточим върху тялото си и да изучим какво докосване и на кои места ни доставя удоволствие. В сравнение с мъжете, жените имат повече ерогенни зони. Следователно единственото, което ни е нужно, е малко почивка, собствени ръце и одобрение на тялото ни, такова, каквото е. Сексолозите съветват да не бързаме и да си позволим да мастурбираме, защото благодарение на мастурбацията опознаваме своите най-добри реакции. Пристъпвайки към делото, можем да се съсредоточим върху точките, чието по-дълго дразнене (една или няколко наведнъж) трябва да предизвика оргазма. Това са:

·        Зърната – лесно достъпна ерогенна зона, която много помага в получаването на удоволствие. Ако намокрим леко пръстите, описваме кръг с тях, ще потъркваме и масажираме зърната освен това и нежно да стискаме гърдите, това може да предизвика много силна възбуда, а дори и оргазъм. За по-голямата част от жените галенията на зърната представляват съвършена стъпка и акомпанимент към галенията на останалите ерогенни зони.

·        Клиторът – настанен в близост до предното съединение на по-малките срамни устни. Него можем да го масажираме с пръст или с ръка, помнейки, че движенията ни не трябва да бъдат твърде силни, а пригодени към чувстваната възбуда. На някои жени са им нужни няколко минути, за да получат оргазъм, на други им е нужно повече време. Оргазмът може да бъде много силен и буен, но може да бъде и слаб.

·        G точката – намира се на няколко сантиметра (ок. 5 см) от входа на влагалището, на по-предната стена.  Извършвайки със свит пръст бавно движение, в кръга на нарастващата възбуда, трябва да усетим по-твърда малка територия. Освен това можем да почувстваме нужда от отделяне на урина. За разлика от клитора, G точката се разбужда бавно, така че трябва да бъдем търпеливи и да се съсредоточим върху ленивото удоволствие, течащо от нежността на това място. Оргазмът ще го почувстваме като топло, преминаващо през долната част на корема, и приятно пулсиране.

·        А точката – намира се малко след половината път между шийката на матката и G точката. Когато достигнем шийката на матката, малко се връщаме. Трябва да усетим гладка повърхност, изключително чувствителна на докосване. Отнасяме се към нея нежно, движейки пръсти нагоре и надолу.

В дует с партньора

Изживяването на удоволствие по време на секс с мъж в голяма степен зависи от това в какви отношения и колко близки сме с партньора. Ако се разбираме, ако се чувстваме в безопасност с него, ако всеки ден се грижи за нас по различен начин (напр. помагайки ни вкъщи или притеснявайки се за нашето здраве), тогава способността да преживеем оргазъм, спред мнението на специалистите, е въпрос на време и тренинг. Ако мъжът изключително бърза по отношение на  своя оргазъм, нищо от това няма да се получи. Тогава трябва да му кажете, че ние се възбуждаме по-бавно от него и са ни нужни повече ласки. Ако жената знае, че достига до оргазъм само по определен начин, струва си да научи партньора как може да го предизвика – най-добре е да му покаже как го прави тя самата. Сексолозите казват, че трябва да изразяваме нашите нужди много директно, защото мъжете не са ясновидци.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки