Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Търси се: най-добрата фитнес приятелка

by admin

 

Спортуването с приятелка има много плюсове, така че, ако още не си се сдобила с другарче за фитнес, трябва сериозно да се замислиш! Ето защо:

friends workout

 

Ще отидеш на спорт

Като знаеш, че приятелката ти ще те чака в залата или че не би отишла до нея без теб, е по-трудно да се откажеш от тренировката само защото те мързи. Доказват го дори няколко научни експеримента, проведени от Томас Плант, професор по психология в калифорнийския университет на Санта Клара. Изводът: Никой не иска да разочарова приятел.

 

Ще тренираш по-усилено

Така е, когато имаш конкуренция наоколо, било тя и здравословна. В експеримент на Мичиганския държавен университет например на дами, на които било казано, че в съседната зала има друга жена, която също върти педалите на велоергометъра, те се задържали на уреда двойно по-дълго, в сравнение с онези, които тренирали сами.

Изводът: Новите приятелства във фитнеса означават нови мускулни клетки.

spinning

Ще спестяваш време за срещи

Тъй като редовно се виждате, докато спортувате, не се налага да намираш допълнително време за кафе със съответната приятелка в графика си. Освен това тренировката с нея е като психотерапевтичен бонус, който възнаграждава физическите ти усилия. Ако си виждала други двойки приятелки в залата или на джогинг в парка, знаеш за какво говорим – не можеш да им затвориш устите, без значение дали клюкарстват, или си изливат сърцата. Гениален начин да тренираш мултитаскинг уменията си!

Изводът: Работата върху себе си има много измерения.

 

Ще изгаряш повече калории

В резултат на казаното по-горе, вместо да се виждате на тортичка или коктейли, ще си наваксвате с разговорите в залата. Освен това, доказано е, че при тренировка в дует можеш да изгориш средно 41 калории повече, в сравнение със соло тренировка (данните са от британско проучване). Само след три дуетни спортувания ще си изгорила калориите от онова вино, което иначе щеше да изпиеш със същата тази приятелка.

Изводът: Приятел(ка) в нужда се познава.

 

Времето ще тече по-бързо

Спортуването с приятелка те кара да не усещаш колко мъчително бавно се движат стрелките на часовника в залата. Да, знаем, че го гледаш, но това се случва само когато си сама. И че никога не си гледаш часовника, когато си на среща с приятелка, освен ако не трябва да провериш с колко си закъсняла да си тръгнеш от заведението, нали? Още повече, че ако компанията във фитнеса ти е приятна, ще отидеш с нетърпение и следващия път.

Изводът: Трябват двама, за да носят товара на времето.

bigstock-working-on-those-abs-55274516-2

Ще научаваш нови упражнения

Ако 30-минутните кръгови тренировки са ти писнали, все ще се намери приятелка, която спортува нещо по-ново и интересно. Разпитай в обкръжението си и току-виж другата седмица си се озовала с другарче под ръка на зумба, кик-бокс или на новата фитнес мания – Insanity.

Изводът: Добрите новини се разчуват по-бързо при добра мрежа от приятелства.

 

Ще вкараш спорта по-лесно в графика си

Често, когато спортуваш сама, причината да не успяваш да бъдеш редовна в тренировките, е липсата на време. Невинаги можеш да уредиш идването на детегледачка или да сготвиш вечерята по план. Но когато имаш фитнес съучастничка, можеш да координираш графика си с нея – например да си наемете обща детегледачка за съвместните ви спортни часове или да се редувате в готвенето, като си разменяте семейни гостувания за вечеря.

Изводът: Споделената грижа е половин грижа.

 

Как да я намериш?

Ако не успяваш да откриеш своята фитнес половинка сред приятелското ти обкръжение, пробвай следните идеи:

  • Онлайн: има толкова много Фейсбук групи и събития на тема спорт – само намери твоята ниша!
  • Колективното пазаруване: благодарение на добрите намаления в сайтовете от този тип, можеш да попаднеш на места, където да направиш нови фитнес запознанства.
  • Питай треньора си: той/тя познава всички, които като теб идват в залата, и сигурно разполага с ценна информация.
  • Пробвай колежките: те имат същото работно време като теб, което ще направи общите ви тренировки лесни за организиране, особено ако си намерите зала в близост до офиса.

 harley-friends-600

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки