Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Тъмната страна на характера според звездите

Как ви са подводните течения в сложния характер на всеки от нас. С какви трудности в самите себе си трябва да се преборим, за да живеем в хармония в себе си. Звездите и Ivet.BG предлагат преглед на онези собености от характера ни, върху които трябва да поработим, за да се усъвършенстваме.

ОВЕН
Овните по природа са победители и водачи, затова понякога им липсва търпение, когато задачата, която са предприели изисква повече време, отколкото са предвидили в началото. Бързат да доведат до край определената задача, за да могат да се заемат с нещо друго. Понякога това се пренася в семейния живот – на Овните е доста трудно да възпитават деца, защото тази задача изисква от тях пълно ангажиране и много търпение. Затова и много от тях предпочитат връзките от разстояните, които не изискват от тях пълно ангажиране. Импулсивни –  понякога прекалено много се поддават на емоциите, действат против разума, но пък в съгласие със собственото си сърце или интуиция. В много случаи това е отлично решение, но също така често тяхната импулсивност ги отвежда в заблуда. Прекалено са оптимистични – случва се така, че Овните надценяват способностите си, заемат се със задачи, които в никакъв случай не могат да изпълнят. Това е така не защото искат да излъжат някого, а защото  прекалено силно вярват в собствените си сили и способности. Често преувеличават успехите си – защото Овните по природа обичат да блестят в компания.

ТЕЛЕЦ
Упорити – много е трудно да се откажат от поставената цел. Обикновено следват начертания път, без оглед на това дали е правилен или не. Така че понякога живоът може да им се струва доста труден, а може би дори несигурен. Упорството може да бъде добродетел, но само когато не е продиктувано от желанието за отмъщение например. Ако са заслепени от омраза, тогава е трудно да ги убедите да бъдат разумни, защото те самите не виждат нищо неестествено в поведението си. Консервативни са – трудно приемат новостите. При по-близко познанство се оказва, че Телците спазват принципи, които могат да изглеждат допотопни. Много им е трудно да бъдат част от компания. От една страна имат личен чар, с който привличат към себе си хората, от друга обаче ги отблъскват от себе си със странните си принципи, които имат в живота. Материалисти – за много Телци най-важни са парите. Обичат да се обкръжават с лукс. Често оценяват хората въз основа не на това какъв интелект и способности имат, а по-скоро на това колко пълен е техния портфейл. Често избират такава кариера, която ще им осигури богатство и не е задължително тя да отговаря на първоначалните им мечти.

БЛИЗНАЦИ
Лекомислени – обичат да се забавляват и да блестят в компания, така че понякога се самозабравят. Постъпват според здравия разум. Понякога това не води до големи проблеми, но нерядко им причинява големи главоболия. Безгрижието, което не се контролира може да приземи Близнаците. Те много често сменят интересите си. Тъй като са добри в много дейности, не могат да изберат една от тях. Ако това продължи прекалено дълго време, то става обезпокоително за самите Близнаци. Животът с тях може да изисква много усилие и търпение. Много бързо оценяват другите хора, без да се замислят често над това какви са те в действителност, достатъчна им е повърхностна оценка. Затова и често се оказва, че приятелите им са само познати. Затова и много Близнаци може да се окажат самотни и тъжни в дълбините на сърцето си.

РАК
Те често си спомнят миналото, забравяйки за живота, който ги обкръжава и се затварят в себе си. Те трябва да се научат, че миналите неща трябва да оставят зад себе си, че е по-добре да гледат в бъдещето, което дава възможност за развитие. На Раците е трудно да свикват с промените, но понякога това за тях е невъзможно. Ракът, който вижда шанс да подобри ситуацията си или има някаква определена цел, ще се стреми към нея упорито. Свръх чувствителен – някои Раци са твърде обидчиви. Няма да могат да приемат критика, дори конструктивната. Приемат ролята на жертва и на мъченици и парират всяка дума за тях, третирайки я като своего рода атака срещу тяхната личност. Това е много неподходящо поведение, защото затваря пътя към развитието на личността. За щастие това не е недостатък, от който не можете лесно да се отървете, така че борете се, драги Раци. Страхът от поемане на риск – много често се отказват от веднъж взетото решение поради страх от последиците. Затова много по-лесно им е да постъпват инстинктивно, защото така действат по-бързо. Мислят повече, отколкото трябва – замислянто над определен проблем ги води в по-голяма депресия.

ЛЪВ
Самовлюбени – за съжаление някои Лъвове са много концентрирани върху себе си, стараят се да подчинят всичко и всички. С такива хора е трудно да се живее и да се намери общ език. Лъвът, който прекалено много е повярвал в своята неповторимост и величие е много труден партньор. Високомерен – хората под този знак се държат понякога така, сякаш са най-умните на света, сякаш всичко е тяхна заслуга. За съжаление има и случаи, но малко. Някои Лъвове се концентрират твърде много върху себе си и губят важно умение – да се наблюдават от дистанция.

ДЕВА
Педантична – обръща доста голямо внимание на различни детайли, по-скоро дреболии, а понякога това е трудно  при дълготрайни цели. Девите имат избрани образци, които  следват като изпълват изискванията не само за себе си, но и вместо другите. Животът с Девата под един покрив може да се окаже доста труден. Песимистка – стъпва твърдо на земята, което е полезно, но за съжаление често се свързва с песимистичен поглед върху всичко. Най-подходящ партньор за нея би бил уравновесен човек и оптимист, който би могъл да хармонизира живота ѝ и би могъл да породи в сърцето ѝ малко оптимизъм и радост.

ВЕЗНИ
Нерешителни – понякога има проблем с вземането на решения, особено когато са със сериозни последици. Страхуват се да рискуват, преследва ги мисълта, че ще загубят всичко. Подобно на Раците, Везните имат доста буйно въображение, което понякога им подсказва неосъществени сценарии от миналото. Повърхностни – забързани в ежедневието могат понякога да подминат много съществени подробности. Прекарвайки времето в задачи могат да не обърнат внимание на хората, които срещат по пътя си. Партньорът на Везните ще се наложи да ги сваля на земята в съответния момент.

СКОРПИОН
Недоверчиви – мнго е трудно да се изпълнят очакванията на Скорпиона, а да заслужите доверието му е още по-трудно. Много от Скорпионите са подозрителни към приятелите си и познатите си, а дори и към семейството си. Ако веднъж изгубите доверието на Скорпиона, ще Ви е много трудно да го възстановите. Доста амбициозни – Скорпионите си поставят понякога много амбициозни цели, без да се съобразяват дали са в обсега на възмоьностите им. За съжаление тяхното упорство и издържливост не им позволява да се откажат от веднъж избраната посока и те я следват, дори когато не са в състояние да изпълнят определената задача. Това може да е непоносимо за хората от обкръжението на Скорпиона, а за самия него – несигурно. Властни – обичат да контролират всичко както в професионалния си живот, така и в личния. Ако имате връзка със Скорпион – трябва да се приготвите за чести сцени на ревност и за постоянни разпити.

СТРЕЛЕЦ
Лекомислени – понякога играта за Стрелеца се превръща в смисъла на живота им и губи усещане за реалността. Попада в света на собствените си мисли и идеали. Тази изолация със сигурност не подходяща в контактите му със заобикалящия го свят. Много от тези хора са лишени от практицизъм и зрдав разум. Рискуват – преминаването на определена граница може да се окаже за обикновения Стрелец навик, например наркоманията, зависимостта от хазарта или алкохолизма. Затова именно Стрелецът трябва да си намери партньор, който ще може да слуша внимателно, а при определен случай да го  спре преди ръба на пропастта.

КОЗИРОГ
Прекалено амбициозни – някои Козирози обръщат доста голямо внимание на „земните неща”, като голяма къща или супер автомобил. Тези хора много често си поставят твърде високи цели, поради което не забелязват красотата на живота, който ги заобикаля. Не забелязват колко много са постигнали. Понякога животът с такъв човек под един покрив може да бъде труден, защото Козирогът изисква постоянно да бъде убеждаван колко е успешен и нищо повече не му трябва, за да бъде щастлив. Песимизъм и черногледство – трябва повече да се оглеждат в света и да престанат да се замислят „какво би станало, ако…”

ВОДОЛЕЙ
Липса на практицизъм – за Водолея ежедневните въпроси са нещо от далечна галактика. Да не се изисква от него извършването на прозаични дайности като: чистене, готвене и извършване на покупки. Водолеите обикновено не обръщат внимание на неща от този тип и по-скоро не са в състояние да ги разберат. Не разбират защо партньорът се сърди, че са забравили за рождения му ден или някакво друго важно празненство. Фанатици – понякога идеята е в състояние така да впрегне мисълта на Водолея, че не би могъл да мисли за нищо друго. Много от тях стават фанатични последователи на религия или други принципи, което може да бъде тежко за неговото обкръжение.

РИБИ
Хаотични – ако някой през повечето време е погълнат в мечти, би разбрал че няма да има време за такива приятни неща като почистването на стаята или прането. Партньорът на Рибите ще трябва да се постарае да приведе в ред бъркотията им (което, за съжаление може да бъде равнозначно на край на връзката), или да приемете техния начин на живот. Безотговорни – рибите наистина са невероятно уютни, обичат децата, но на тях не винаги може да се разчита. Може да забравят да вземат детето от детска градина, защото ще се загледат в автобуса.

Leave A Comment