Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Тропическа ваканция за тялото

by admin

Не е задължително да пътувате чак до тропиците, за да си набавите дозата екзотика, от която имате нужда.  Това за вас могат да направят южните плодове, които освежават, отпускат и се грижат повече от идеално за вас и кожата ви. Папаята, мангото или кокосът са също толкова изкушаващи в козметичните продукти, колкото и в природата.

На новата тропическа вълна в козметиката се наслаждаваме благодарение на аромотерапията, душ – геловете, както и на откритието, че тропическите аромати събуждат центъра в мозъка, който ни кара да се чувстваме щастливи и задоволени. Така че смело можете да подарите на вас и кожата си незабравима разходка из екзотични места, благодарение на райските им плодове, които да овлажнят и регенерират вашата кожа.

План на пътешествието -Всичко зависи от самите Вас! Вече има богат избор от продукти, така че можете да прецените от какво има нужда кожата ви. Можете да я овлажните с кокосови душ – гелове и най- различни масла за тяло (като например все по- набиращото популярност памучно масло), лосиони и балсами.

Памучна прегръдка

Памукът се отгежда в много от горещите страни по света. Но ценен е не само пухът, а и жълтите му цветчета, които стават все по- популярна есенция и съставка за кремове, балсами и дори дезодоранти, които предпазват кожата от изсушаване. Памучният екстракт е изключително богат на мастни киселини, които помагат на кожата да диша и я овлажбяват в дълбочина.

Кокосова ласка

Кокосовите палми са класическия пейзаж от всеки тропически остров. А кокосовото мляко е незаменим помощник в  овлажняването, изглаждането и прави кожата по- еластична. Това се дължи на факта, че кожата изключително бързо усвоява мазнините, които се съдържат в кокосовото мляко. Освен това те възстановяват липидите в епидермиса. Доказан е и положителният ефект от кокосовия аромат – той отключва центрове в мозъка, които отговарят за щастието.

Плодов коктейл

Следващото ни предложение ще Ви отведе на екзотично пътешествие за кожата ви. Комбинацията от няколко вида плодове ще Ви се отрази чудесно, като ефектът ще бъде незабавен. Можете да започнете с ексфолиант от грейпфрут, след това да го съчетаете с душ – гел киви и за финал да нанесете масло от папая или кокос. Това ще бъде една прекрасна екскурзия за Вас и сетивата Ви, при това без да има нужда да излизате от банята.

Приятно пътуване!

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки