Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Твоята рокля за перфектен корем!

by admin

Не се изненадвай, ако на следващата сватба гостите не откъсват очи от теб. Има рокли, които могат да те вталят оптически, а „сдобиването” с плосък корем е сред топ поводите – и за радост, и за завист. Също като сватбите! Шшшт, ето я и твоята малка тайна:

mesh-stripe-dress-contour-a-line-dress-studded-swirl-dress-with-decor-and-black-gowns 

Малка черна рокля с големи презрамки

Малката черна рокля може да бъде както предизвикателна, така и предизвикателство. Ще се справиш успешно с последното, като заложиш на модел с по-широки презрамки. Те поставят оптически акцент в горната част на тялото ти (особено ефектно, ако си по-надарена там), отвличайки вниманието от коремчето – визуално смалено благодарение на „вталяващия” черен цвят, а ако роклята е с леко прибрана в талията кройка и с разсейващи погледа бродерии или други атрактивни елементи, равномерно разпределени по цялата дължина – още по-добре!

 

Еластична рокля с графичен принт

Графичните елементи могат лесно да смалят талията и обема в раменете, ако са разположени от двете страни на деколтето и обхващат роклята чак до таза. Тъкмо това са зоните, които би искала да „изрежеш”, нали? Още повече, че този похват лесно се вписва в актуалната тенденция за игра на цветове. Важното е в останалата част (ръкавите – в случая колкото по-дълги, толкова по-добре, разграфяването в центъра и полата, т.е. частта от талията надолу) основният цвят да е тъмен, за да получиш желания ефект. Ако си заложила на класическото черно, графичната част може да бъде както в ярки цветове (за по-смелите), така и в бяло и сиво (за по-сдържаните).

Baroc-print2012

Рокля с принтиран топ и пеплум

Постави акцент върху раменете, като избереш модел с малки ръкави и ефектен принт с размера и формата на потник в горната част на роклята. В долната част балансирай нещата с тънък колан или пеплум, а защо не и с двете! Коланът ще прибере оптически талията, а пеплумът ще създаде обем под нея и този контраст ще те „втали” дори още повече. Крайната цел – силует ала пясъчен часовник – е постигната!

 

Рокля с набори при талията
Тук ефектът ще е най-силен, ако кройката е с V-образно деколте и с три-четвърти ръкави. Многото плат, набран като панделка или като широк колан, около талията създава илюзията за по-тесен кръст. Ще го подсилиш, ако заложиш и на стягащо бельо под роклята. В случая моделът позволява да излезеш от клишето „малка черна рокля” и да се позабавляваш с някой по-ярък цвят, за да подчертаеш и тена си.

 

Да, можеш да носиш и райе!

Хоризонталните райета са с незаслужено лоша репутация. Вярно е, че те оптически разширяват силуета, но ако роклята ти е набрана в кръста, това ще промени посоката на райетата в най-проблеманта зона. Тази стратегия е по-добра и от Фотошоп – хоризонталните райета в горната част подчертават деколтето ти, а промяната на посоката в диагонална при талията те вталява от кръста надолу. И всеки ще си мисли, че си достатъчно стройна и смела, за да си позволиш точно този десен!

MeggyMM

Рокля с японски пояс „оби”

Една от най-актуалните тенденции за сезон пролет-лято 2015 са коланите, вдъхновени от японската култура, където върху кимоното се връзва „оби” (широчината му достига 30 см., а дължината – 4 метра). И ако този похват помага на японките да изглеждат по-стройни, представи си какви чудеса може да направи за теб! Пристягането с широкия колан, стига да е в тъмен, контрастиращ на роклята цвят, създава илюзията за корсет, без действително да ти се налага да изтърпиш такъв. А още по-добрата новина е, че дори не ти се налага да си купуваш специален колан – някои дизайнери вече демонстрираха в ревютата си как и обикновен шал може да се превърне в ултимативен аксесоар. Вдъхнови се от тях и използвай въображението си!

picture14

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки