Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Твоята рокля за перфектен корем!

Не се изненадвай, ако на следващата сватба гостите не откъсват очи от теб. Има рокли, които могат да те вталят оптически, а „сдобиването” с плосък корем е сред топ поводите – и за радост, и за завист. Също като сватбите! Шшшт, ето я и твоята малка тайна:

mesh-stripe-dress-contour-a-line-dress-studded-swirl-dress-with-decor-and-black-gowns 

Малка черна рокля с големи презрамки

Малката черна рокля може да бъде както предизвикателна, така и предизвикателство. Ще се справиш успешно с последното, като заложиш на модел с по-широки презрамки. Те поставят оптически акцент в горната част на тялото ти (особено ефектно, ако си по-надарена там), отвличайки вниманието от коремчето – визуално смалено благодарение на „вталяващия” черен цвят, а ако роклята е с леко прибрана в талията кройка и с разсейващи погледа бродерии или други атрактивни елементи, равномерно разпределени по цялата дължина – още по-добре!

 

Еластична рокля с графичен принт

Графичните елементи могат лесно да смалят талията и обема в раменете, ако са разположени от двете страни на деколтето и обхващат роклята чак до таза. Тъкмо това са зоните, които би искала да „изрежеш”, нали? Още повече, че този похват лесно се вписва в актуалната тенденция за игра на цветове. Важното е в останалата част (ръкавите – в случая колкото по-дълги, толкова по-добре, разграфяването в центъра и полата, т.е. частта от талията надолу) основният цвят да е тъмен, за да получиш желания ефект. Ако си заложила на класическото черно, графичната част може да бъде както в ярки цветове (за по-смелите), така и в бяло и сиво (за по-сдържаните).

Baroc-print2012

Рокля с принтиран топ и пеплум

Постави акцент върху раменете, като избереш модел с малки ръкави и ефектен принт с размера и формата на потник в горната част на роклята. В долната част балансирай нещата с тънък колан или пеплум, а защо не и с двете! Коланът ще прибере оптически талията, а пеплумът ще създаде обем под нея и този контраст ще те „втали” дори още повече. Крайната цел – силует ала пясъчен часовник – е постигната!

 

Рокля с набори при талията
Тук ефектът ще е най-силен, ако кройката е с V-образно деколте и с три-четвърти ръкави. Многото плат, набран като панделка или като широк колан, около талията създава илюзията за по-тесен кръст. Ще го подсилиш, ако заложиш и на стягащо бельо под роклята. В случая моделът позволява да излезеш от клишето „малка черна рокля” и да се позабавляваш с някой по-ярък цвят, за да подчертаеш и тена си.

 

Да, можеш да носиш и райе!

Хоризонталните райета са с незаслужено лоша репутация. Вярно е, че те оптически разширяват силуета, но ако роклята ти е набрана в кръста, това ще промени посоката на райетата в най-проблеманта зона. Тази стратегия е по-добра и от Фотошоп – хоризонталните райета в горната част подчертават деколтето ти, а промяната на посоката в диагонална при талията те вталява от кръста надолу. И всеки ще си мисли, че си достатъчно стройна и смела, за да си позволиш точно този десен!

MeggyMM

Рокля с японски пояс „оби”

Една от най-актуалните тенденции за сезон пролет-лято 2015 са коланите, вдъхновени от японската култура, където върху кимоното се връзва „оби” (широчината му достига 30 см., а дължината – 4 метра). И ако този похват помага на японките да изглеждат по-стройни, представи си какви чудеса може да направи за теб! Пристягането с широкия колан, стига да е в тъмен, контрастиращ на роклята цвят, създава илюзията за корсет, без действително да ти се налага да изтърпиш такъв. А още по-добрата новина е, че дори не ти се налага да си купуваш специален колан – някои дизайнери вече демонстрираха в ревютата си как и обикновен шал може да се превърне в ултимативен аксесоар. Вдъхнови се от тях и използвай въображението си!

picture14

Leave A Comment