Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Тайните на СПА РЕЛАКСА у дома

Когато студът навън рисува картини по прозорците, приятно е да останеш през уикенда в уютното жилище. Подсказваме Ви как да организирате красив релакс за двама или само за Вас. Който поне веднъж е опитвал от насладите на домашното СПА, не е необходимо да бъде уговарян за тази форма на грижа за себе си. Мислите, че това не е за Вас, защото теи свикнала с експресните процедури: бързото измиване на тялото и механичното мазане с крем? Зимният уикенд е подходящо време да забавите темпото, да се откъснете от ежедневната рутина и без бързане да се погрижите за тялото и душата. На мисълта за комбинирането на грижата за себе си и релакса попаднали древните римляни. Терминът СПА е съкращение от латинското Sanus per aquam (оздравяване чрез вода), означавал процедури за тялото с морска вода. Днес СПА свързваме с луксозна среда за биологично обновление, което носи регенерация и отпускане. Но не само! Защото на все по-голяма популярност се радват професиналните СПА процедури в домашна обстановка. Не са скъпи, а помагат да се разкрасиш и да починеш.

Това колко успешна ще бъде Вашата вечер на грижата за себе си не зависи от големината на Вашата баня или спалня. Дори малките помещения можете да аранжирате така, че да се почувствате прекрасно. Преди всичко махнете непотребните вещи и уреди. Защото в претъпкано помещение няма хармония и не можете да си починете. Изберете осветление. Можете например да смените обикновените крушки с цветни като ги ползвате според принципите на цветотерапията. Помислете предварително за свещи, чиято топла светлина може да те отпусне.

ЧАРЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ

ЧЕРВЕН
Идеално допълнение към СПА за двама. Този цвят действа като афродизиак. Свързва се с топлината и пълната сила на чувствата. Затова увеличава апетита за любов. Стимулира кръвообръщението като придава на кожата красив нюанс.

ЗЕЛЕН
За хора, закопнели за релакс. Помага за поддържането на вътрешната хармония. Основен цвят на природата. Прилага се по време на домашните процедури, намалява напережението на мускулите, омекотява чертите.

СИН
Когато искате да изчистите и успокоите тялото. Успокоява след ежедневие, пълно с напрежение. Предизвиква асоциации с чиста изворна вода или море. Увеличава хидратацията, допълня терапията с морски соли.

ОРАНЖЕВ
Подходящ е по време на процедурите за двама и соло. Това е цветът на слънцето. Дава енергия и премахва чувството на потиснатост. През зимата ще презареди акумулаторите ни, като ни създава добро настроение. Ускорява регенерацията на кожата.

ОБЛЕЧЕТЕ СЕ В АРОМАТ
СПА това са също така красиви ухания, които подчертават изключителната атмосфера на вечерта. Освен апетитно ухаещите козметични средства можете да изберете цветни спрейове за поръсване на спалното бельо, ароматни свещи, етерични масла, камини и дифузери с пръчици за тяхното разпалване. Ароматните композиции от естествени растителни есенции са по-скъпи от синтетичните, но много по-силно действат на сетивата ни. Направете изненада за мъжа на сърцето си и го поканете на вечеря в домашно СПА.  Това може да бъде подарък, например по случай Свети Валентин. Дори ако любимият се учуди, със сигурност няма да съжалява. Програмата за почивката ще измислите сама. Постоянна точка в сценария е банята, последователността и изборът на другите процедури ще зависи само от Вас.


СИЛАТА НА АРОМАТИТЕ

РОЗА
Уханието на розата изкусително въздейства на психиката. Чувствително провокира сетивата, предизвиквайки романтичната любов. Тайното оръжие на прелъстителките – опитала го е Клеопатра с Марк Антоний.

ПОРТОКАЛ
Този докосващ с енергията си аромат помага да забравите и за най-стресиращия ден. На плахите ще внуши самоувереност. Всеки ще освежи и ще подобри настроението си.

ЖАСМИН
Неговият упояващ аромат много силно въздейства на сетивата. От векове има славата на афродизиак. Ще успее да хипнотизира както мъжете, така и жените. Вдишван по време на сън ще успокои нервите.

ИЛАНГ ИЛАНГ
Етеричното масло от тези тропически цветове благодарение на необикновената сладост успокоява прекалено многото емоции и улеснява релакса. Подобрява също способността за концентрация.

Очаквайте съвсем скоро нашите предложения за една незабравима интима СПА вечер за двама.

Следва продължение…..

Leave A Comment