Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Сладолед „Granita“

by admin

Динята – безспорно е една от главните богини в пантеона на летните плодове. Ако обаче искате да разнообразите любимия вкус, придавайки му нова нотка, тогава ние имам нещо за вас. Това е диненият сладолед “Granita”, който е изненадващо лесен за приготвяне.

Да не говорим, че в сезона на дините е идеалният момент да покажете на любимия, че плодът не служи само за десен на горнище на бански, или за добавка към някое повдигащо духа питие. Това е идеалният наин да покажете още по – вкусната страна на динята, както и вашите умения.

Съставки:

1 кг диня

150гр пудра захар

листа мента

Начин на приготвяне:

Динята не трябва да има семки, т.е. използвате или само средната част, или я почиствате много внимателно. Слагате в блендер/пасатор динята и пудра захарта, разбивате и получената смес слагате във фризера. Престоява там за една нощ и на следващия ден е готова за консумация. Добавяте листенца мента за свежест.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки