Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Седемте основни грешки във Фенг Шуи

by admin


Фенг шуи помага да се постигне равновесие в средата, в която живеем не само благодарение на правилното подреждане на интериора и на предметите. Трябва да помним също и за предметите и разположението им, по които според това древно изкуство трябва да избягваме.
1.    Един от основните принципи във Фенг Шуи е концепцията за елементите Ин и Ян. Първият грях се отнася до Ин. Трябва да избягваме жилища или работа, които съдържат твърде много енергия Ин (женски, пасивен принцип). Такива места са например болниците, гробищата, черквите.
2.    Поредното „не” засяга къщата. Тук трябва да избягваме жилищата в сграда значително по-малка или по-голяма от къщите на нашите съседи, тъй като това може да доведе до много проблеми и недоразумения със съседите.
3.    Къщата не трябва да бъде на края на улицата! Аналогично Вашето бюро не трябва да има непряк контакт с коридора. Входната врата не трябва да бъде преграждана с никакви пречки, а пред къщата не трябва да растат никакви дървета.
4.    Следващото „не” се отнася до мебелите. За да има равновесие в нашето жилище, пространството между мебелите трябва да бъде съобразено с неговата големина, за да може пространството между предметите трябва да е толкова голямо, колкото в тях да се помести енергията Чи! Така че не трябва да поставяме мебелите плътно един до друг. Това ще е трудно изпълнимо, ако мястото е малко.


5.    Трябва да се избягва също поставянето на легла, столове, бюра и дивани срещу входната врата или с гръб към тях. Никога, абсолютно никога, нито ние, нито нашите гости не трябва д сядаме с гръб към входа.
6.   Грешка според Фенг Шуи е също така събирането на твърде много противостоящи си елементи вна едно място. Според схемата Багуа, т.е основите на планиране във Фенг Шуи, в пространството в дома трябва да се запази равновесието между водата и метала. Трябва да се избягват огъня, земята  и дървото (според китайската философия петте елемента, които изграждат света са именно вода, метал, дърво, огън и земя – значенията им не можем да съпоставим със западното им разбиране). В дома Ви трябва да се избягват преди всичко тъмните места! Ако има такива в нашия дом или офис, трябва да поставим там някакво растение.
7.    И последната, може би най-голяма грешка: хаоса. Купища непочистени хартии или дрехи не влияят положително на нашето равновесие и самочувствие. Натоварват физически и психически пречат на свободното преминаване на енергията. Така че почистете! Тази грешка може би ще се елиминира най-лесно.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки