Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Пoкупките са добрата терапия!

by admin

Всяка жена знае най-добре, че когато ни хване депресията, нищо не е в състояние да поправи настроението ни така, както покупките. Още Мерилин Монро е казала, че парите не дават щастие, а покупките направени с тях.

Много по женски е да се правят покупки не затова че нещо е необходимо, а защото моментът, в който се пазарува лекува липсата на нещо: чувства, удовлетворение, секс…

Да си подобряват настроението с шопинг терапия обичат по-специално жените, които отиват на покупки най-често в компанията на приятелки. Покупките ни действат отпускащо, премахват стреса и ни позволяват  поне за малко да се откъснем от ежедневните грижи и проблеми. Усмивката на лицето ни се появява най-често тогава, когато пробваме дрха или нещо ново, например обувки или чанта. Създава ни радост и покупката на нова козметика или парфюм.

За повечето мъже покуките означават влизане в магазина, вземане на търсения предмет, а след това бързо напускане на магазина. Женската дефиниция е значително по-разширена и съдържа също така window shopping (т. е. зяпане по витрините), кафе и клюки, мерене на дрехи или пробване на десетки лакове за нокти. Жените обичат да преглеждат виртуалните рафтове на магазина Net-A-Porter и да въздишат при вида на роклята на Джил Сандер.

Покупките поправят настроението! Това не е субективно мнение! Учените от Pennsylvania State University провели проучване, което доказва, че успешните покупки влияят позитивно на самочувствието ни. Покупките са по-евтини от психотерапевта, така че оставете кредитната си карта вкъщи и се отдайте на лековита шопинг терапия!

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки