Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Психология на модата

Обръщат ли мъжете внимание на облеклото ни???? Този въпрос мъчи всички! Дали успехът Ви зависи от това, което ще облечете?
Питате се често дали мъжете изобщо обръщат внимание на това, с което се обличат жените. Замисляте се с колежки какво харесват и какво ги привлича в противоположния пол.

За мъжете се твърди, че са наблюдатели, така че със сигурност Ви виждат и гледат каква сте. Още повече, че 70% от информацията за себе си предаваме на другите без думи. За нас говори тялото ни: лице, очи, стойка, начин на ходене, жестикулацията и това как изглеждаме, как се обличаме, как звучи гласът ни, по какъв начин говорим.

Пропорциите на тялото ни, чувствените устни, мимиката и жестикулацията, тембърът на гласа, а също ароматът или погледът, могат силно да въздействат на противоположния пол. Както ефирната цветна рокля през лятото, откритите крака в красива рокля, която пасва на тялото, гладките рамена, покрити с деликатен шал, поддържаните крака със сандали или класическите червени токчета в комбинация с елегантни дънки и бяла риза.

Но най-големият афродизиак е увереността в себе си! Ако се смятате за привлекателна, то по такъв начин ще мислят за Вас и другите, включително и мъжете. Ако сте жена, която знае собствената си стойност, ако имате свои собствени страсти и интереси, то най-вероятно сте уверена в себе си, харесвате своята женственост и тяло; излъчвате енергия, жизненост и задоволство от живота; не се криете в себе си, отворена сте към другите хора, любопитна сте към света, усмихната.

Не трябва да благодарите на мъжете, нито да се стараете винаги да ги задоволявате. Не трябва да се замисляте какво им харесва и с какво ще ги заинтересува Вашата личност. Важно е какво харесвате Вие, какъв е Вашият собствен стил. Можете да заложите на себе си,  да си дадете сметка за какво точно имате желание. Важно е да не преставате да бътдете себе си и да не се преструвате на някой друг.

Ако се обличате така, че самата вие да се чувствате красива, това ще забележи всеки мъж, Вашите шансове спрямо него ще се увеличат.

Leave A Comment