Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

От какво зависи щастието?

by admin

По принцип,  емоционалното ни състояние зависи от генетичното предразположение, както и от условията,  в които сме израснали. Има обаче и други фактори, които влияят върху това дали сме щастливи или не.

Ако на млади години сте били „душата на компанията“ и не сте бягали от купони, шансът по-късно да се разведете е пет пъти по-малък от този на скучните ви приятели. Позитивната нагласа привлича към вас щастливи хора.

Ако имате поне една сестра, то вие сте оптимист и лесно ще се справяте  с трудностите. Според психолозите, наличието на сестра помага за укрепване на семейните връзки и правят семейството по-сплотено.

Вие сте истински щастливец, ако не се залепвате за телевизора щом се приберете вкъщи. Според психолозите, нещастните хора се залепват пред екрана, а щастливите предпочитат да прекарат времето си с приятели.

Тези, които  държат на видно място снимки и сувенири, които да им напомнят приятни   моменти,  са по-щастливи от останалите.

Физическата близост  е ключов фактор за щастие – интимният живот е една от причините хората да се чувстват по-щастливи от останалите.

Ако общувате с хора с чувство за хумор, вероятността да се чувствате щастливи нараства в пъти.

Психолозите съветват, когато  имате нужда да усетите топлина, просто изпийте чаша кафе, чай или какао. Топлата, сладка напитка ще ви успокои и така ще се почувствате щастливи. А за да бъде пълно щастието са ви необходими  само двама, но  много  добри приятели, на които можете винаги да разчитате. Това ще подобри психическото ви здраве и ще се почувствате щастливи.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки