Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Овладей енергията, за да промениш живота си!

by admin
  • Кой е източникът на живота?
  • Любовта?
  • Не, любовта е събитие.

Дори не исках да направя опит да разбера защо любовта е събитие. Чувствах се глупаво. Първият ми сеанс при моя духовен водач не започваше добре. Отговорих, че не знам.

  • Защо се преструваш, че не знаеш? Да опитаме пак. Какъв е източникът на живота?

Замълчах за минута. И от устата ми, сякаш от нищото, се отрони:

  • Да не би да е енергията?
  • Да!

Енергията е всичко и всичко е енергия. Тя не може да бъде създадена или унищожена, но може да бъде насочвана. И, както научих съвсем скоро, може да се развива. Нашите тела са вибрираща енергия, както и всичко друго в света. Новата ти рокля, например, е енергия. Някога тя е била идея в нечие дизайнерско въображение. Но идеите, мислите, думите също са енергия, не по-слаба от делата. Ето защо световни бестселъри като „Тайната” на Ронда Бърн, „Разговори с Бог” на Нийл Доналд Уолш и „Излекувай живота си” на Луиз Хей носят посланието, че това, което мислим и казваме, определя онова, което ни се случва.

 

Довери се на усещането си

Вероятно си попадала в стая с ожесточен спор и си усещала напрежението във въздуха. Случва се да казваме „Не ми харесва енергията на това място” и нямаме предвид собственото ни настроение или обстоятелствата. Всички ние надушваме много повече, отколкото можем да си обясним. Защо да не използваме това в наша полза? Енергията е навсякъде и оказва дългосрочно влияние. Ето защо е важно да разчистваш негативната енергия, когато я усетиш или знаеш, че нещо лошо се е случило.

2 Q29zbWljIGFic3RyYWN0IGJhY2tncm91bmQyMzQ1LmpwZw==

Ето как

Не казвам да се занимаваш с енергийни експерти, които гонят лошите сили с махала, напевни молитви и лечебни кристали. Можеш сама да управляваш енергията си, без да търсиш услугите на професионалист. Как ли?

  • Ако, да речем, си в лошо настроение и не можеш да се отърсиш от лоши мисли, спомени, емоции, пусни си любима песен. Слушай я силно. Това променя енергията в стаята. Променя и енергията в теб.
  • Редовно разчиствай дома си от излишни вещи и стари мебели. През определени периоди можеш да продаваш или да подаряваш нещата, от които не се нуждаеш.
  • И непременно се отърси от подаръците от бивши приятели, хора, с които си преустановила контакт или които свързваш с неприятни спомени!

 

Изукството на дишането

Всички ние сме способни да работим с енергия, просто не го знаем. Ако някога си ходила на йога и си учила изкуството на дишането „пранаяма”, си направила първата стъпка в култивиране на енергията ти. „Прана” на хинди означава „енергия”, „жизнена сила”, а „яма” е „контрол”. Ето защо йогата е много повече духовна практика, отколкото спорт. Има много древни техники за работа с потока на човешката и вселенската енергия. В китайската култура и медицина „чи” значи „витална енергия” и дори да си скептик на тема енергии, спокойно можеш да се довериш на акупунктурата – вече има безброй научни доказателства, че тя действа. А действието й е свързано с меридианите по тялото и освобождаването на блокираната там енергия. Рейки – японската практика с полагане на длани, също може да има мощно въздействие. От Древния Изток идва и познанието за чакрите – енергийните центрове на тялото. Работата с тях ще ти даде много важно разбиране за тялото ти като част от една балансирана система, в която мисълта и духът са от не по-малко значение.

Happy young man in sunset time and sea

Натисни „пауза” и се погледни отстрани

Започни, като седиш и просто усещаш енергията в тялото ти. Бъди неподвижна за три минути и усещай. Дори това прави чудеса. Винаги се опитвай да наблюдаваш мислите си и начина, по който енергията ти влияе на другите. Не е възможно да си позитивен винаги и не е това целта. Животът е уравнение. Но когато можеш да усетиш, че негативизмът ти влияе зле на другите, можеш и да си спомниш, че имаш силата да го промениш. Защото ние сме резултат от енергията и тя диктува нашия живот, но е и под наш контрол.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки