Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Наръчник за добрия стил

by admin

Бъдете себе си и намерете своя стил

В живота си изработвате собствен стил.  На основата на опита си и естетичния избор комбинирате различни, понякога крайни течения в модата, създавайки ново качество. Оценете  своя темперамент, индивидуалност, начин на живот и изберете стила, в който се чувствате красиво и удобно. Все пак облеклото е Вашата втора кожа!

Силуетът решава всичко

Хармонията – това е големият ключ към Вашия стил. Коко Шанел твърдяла:  „Модата, както и архитектурата е въпрос на пропорции”. Радвайте се на фигурата, с която Ви е дарила природата. Достатъчно е, когато се обличате да имате предвид Вашите пропорции. Голямото огледало може да бъде Ваш прекрасен съюзник.

Добре подбраното бельо е основа

В повечето случаи бельото трябва да е невидимо, но трябва да отива на облеклото и да го подберете с вкус. Бельото създава конструкцията на фигурата и по магичен начин я поправя, повдига, пристяга или подчертава заобленостите – създавайки основа на цялостната визия.

Доминира цветът

Типовете красота, това е едва половината път. Необходимо е да намерите Вашите персонални цветове. Със сигурност ще изглеждате прекрасно в много цветове, но както винаги разковничето е в детайлите. Тук се взема под внимание преди всичко съответния нюанс.

Случаят и времето от деня са решаващи за избора

Вашето облекло ще бъде майсторски подбрано само когато се облечете според случая или според позицията си на работа. Принципите на дрес кода са израз на уважение към другите. И не се дискутира, така както не дискутираме от коя страна на чинията се поставят вилицата и ножа.

Без аксесоари модата не съществува

Най-бързият и най-ефективен начин за създаването на стилен гардероб, това е правилният подбор на аксесоари. Аксесоарите правят дрехата изключителна, те са като тока, която събира целостта, те са като черешката на тортата. Ключово решение в избора на аксесоари е Вашата фигура и конкретния стил.

Аматьорски инспирации

Провокирайте любопитството в себе си. Огледайте модните ревюта и цветните списания, проверете модните тенденции. Не за да изкопирате модата, а за да попаднете на нови идеи и да индивидуализирате своя стил. Така ще изглеждате в крак с модата. Все пак помнете – дори най-новата и скъпа рокля няма да изглежда страхотно, ако не Ви подхожда.

Комбинирайте тъканите

Към полупрозрачните като мъгла платове добавете нещо скрито, към дантелата – нещо тежко, към блясъка – нещо матирано.

Щипка безгрижност

Опитайте се да откриете в себе си малко артистична свобода. Добрият стил извира от Вашата същност, което означава, че не трябва да бъде скован и подреден. Подборът на облекло трябва да бъде приятен, така че наметнете си понякога шал, закопчайте едновременно три брошки, облечете блузата си с деколтето на гърба, напръскайте сламената шапка със златист спрей. Модата е игра и страхотни, оригинални идеи.

Добавете усмивка и ще покорите своя принц!

Когато изглеждате красива автоматично се усмихвате, благодарение на което имате по-добро самочувствие, повече самоувереност, знаете Вашите козове и сте горда с тях. Звучи малко философски? Никакъв проблем! От днес ще се обличате с усмивки!

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки