Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Моногамията носи повече наслада

Сексуалната свобода само на външен вид носи наслада. Учените са съгласни, че значително сме преувеличили привлекателността на еротичните наслади. Това се потвърждава от изследванията на д-р Шарън Хинклиф от Университета в Шефилд проведени върху 200 жени на възраст от 23 до 80 год. Едва всяка 10 от тях признава, че е била щастлива от неангажиращ секс. Повечето твърдят, че този тип близост не позволяват да се преживее цялата гама от емоции, която съпътства  двойката, която има трайна емоционална връзка. Непознатият партньор, т. е. връзка на сляпо.
Когато партньорът не познава Вашето тяло, му е по-трудно да ви създаде наслада. Допълнително стресът, който често се поражда от този тип ситуации затруднява пълното отпускане, както за Вас, така и за него. Накратко, тръпката, възбудата, които предизвиква срещата с непознат, съвсем не е задължително да се превърне в екстаз. Към това може да се добави опасността от болестите преносими по полов път, като при хората, които сменят сексуалните си партньори рискът е по-голям.

Кое убива брака?

Към причините за намаляването апетита за секс в постоянната връзка се причислява рутината. Същевременно често виновна е работата! Учени от Института Masters&Johnson в Сент Луис доказали, че либидото спада по-често във връзки, в които двамата партньори правят кариера.
Затова ако имате по-малко желание за сближаване – починете. Моногамията е постоянно развитие. На постоянната връзка трябва да се гледа като на възможност за откриване на нови еротични преживявания. И това може да става безопасно, защото ще бъде с партньор, който познава тялото Ви. 80% от нас признават, че са доволни от еротичния живот и нямат намерение да сменят партньора си.
Ако някой чувства необходимост да преживява мимолетни връзки, това означава, че в неговатя връзка няма страст. Страстта на свой ред се определя от осъществяването на сексуалните желания. Изпитването на осъществяването на сексуалното желание държи партньора убеден, че Той е по-атрактивен за Нея и се старае постоянно да поддъжа привлекателността си.

За жените осъществяването на любовните желания е изградено на: добрите отношения, добрата комуникация, сексуалната моногамия и на чувството, което партньорите споделят извън спалнята. Моногамията дава на жените усещане за сигурност, усещане, че тя е единствена за любимия, несравнима с никоя друга. При такива условия може да разцъфти, да се грижи за взаимната близост и да се разкрие сексуално.
Жената има нужда от романтика, която се демонстрира всеки ден, а не само по празниците – както смятат повечето мъже. Женейки се, мъжът смята, че жертва за Нея голям подарък във формата на съгласие да дели с нея доходите си, а забравя за дребните, но също така важни неща като подаряването на цветя, дълбокия поглед директно в очите, или страстната целувка, както по времето на първите Ви срещи.

Ако искаме нашата връзка да се развива с всеки ден, трябва да се грижим за дребните неща
Разбира се, връзките не са само за мъже. Доста често жените също забравят, че партньорът е за тях дар и го приемат като даденост. Забравят да оценяват неговите усилия и да му показват чувствата си. Какво повече –  приписват му по-големи или по-малки недостатъци с наивната надежда, че ще се промени и ще смени лошите си навици. А ефектът е обратен – тези действия убиват страстта. Мъжете са дразнителни по свой адрес и трудно понасят живота в присъствието на жена, която е вечно недоволна от тях, обръща внимание на несъществени подробности, дразнеща е и непоносима. В края на краищата кое е важно – да градим връзка или да се налагаме? Та нали в ежедневните ситуации се гради връзката и именно моногамията я заздравява.

Leave A Comment