Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Модни цветове за сезон пролет-лято 2012

by admin

Сезон пролет-лято 2012 ни посреща с феерия от цветове! Романтичните ще зарадва с пастелни тонове, по-смелите момичета ще се ориентират към живите цветове, а привърженичките на класиката – ще изберат комбинацията черно и бяло.
Този сезон залагаме на чара, женствеността и деликатността и съответно на деликатните и по-светли цветове

Пастелни цветове
Добрата новина за романтичките: малко позабравените пастели са на мода. Сред тях – банани, кайсии, лазур, мента, сиво, розово, бежово, кремаво. Новото при тях са металическите им отблясъци. Те са сладки, деликатни, женствени, секси. Страхотно се съчетават както помежду си, така и с по-ярките цветове. Светлорозовото, бледожълтото, млечносиньото – тези цветове свързваме с напудрени сладки. Но за да не изглежда прекалено захаросано, изберете по-семпли модели и аксесоари. С радост посрещаме завръщането на пастелните тонове.

Бяло
Бялото без съмнение също ще бъде  модерно през сезон пролет-лято 2012. Най-модерни са ултраженствените снежнобели рокли, но през лятото ще изглеждат добре и белите шорти, сака и топове. Хит през този сезон ще бъдат и блузите и роклите с черни елементи отстрани или в талията – те отлично моделират фигурата!

Живи цветове
Тази година е голямото завръщане на наситените цветове! Можете да ги комбинирате с други интензивни цветове или напротив, с приглушени тонове – чисто бял цвят или бежово.

Един от най-ярко представените цветове и най-желаните мотиви в модата за сезон пролет-лято 2012 е дълбините на океана. Морската колористика е застъпена почти във всяка колекция, започвайки от Шанел и Вера Уонг и завършвайки с Маккуин. Модна къща Версаче стига дори по-далеч, тъй като предлага фигури във формата на мидени черупки, морски кончета и морски звезди. Колекции в цветовете на морските вълни доминират на подиумите и се разпростират във всички посоки. Освен това през този сезон ще носим дрехи и аксесоари, на които биха завидяли и самите сирени.  Лазурносини обувки, резедави панталони, смарагдови рокли и аксесоари във всички оттенъци на морето ще бъдат изключително модерни през този сезон.

Оранжевият цвят ще бъде ултра моден хит! От него блика енергия, оптимизъм и виталност – от известно време е любим цвят на подиумите. Не така чувствен и женствен както другите цветове от групата на червения цвят, но затова пък е позитивно зареден и успешно разведрява атмосферата. Така че нишо чудно, че американските специалисти по цветовете, т. е. корпорация Pantone наскоро обяви оранжевотн за цвят на 2012г. Както казва Leatrice Eiseman директор на Институт Pantone оранжевият цвят съчетава живостта и адреналина на червения цвят с топлината и оптимизма на жълтия цвят. Според него това е изразителен, привличащ вниманието цвят излъчващ енергия.

Най-модерните за сезона десени може да се поделят на две групи: калейдоскопична геометрия и натура.
Геометрията представят поп-арт фигурите от 60-те, многоцветните колани в спортен дух, точките и контрастиращите цветове. Мотивът често изглежда като калейдоскоп или мултипликация.

Натурата на свой ред включва етно, африкански изображения, петна на диви животни, огромни цветя, хавайски флорални мотиви – тропически плодове, папрат, палми и подводни елементи – мидени черупки, морски звезди.

Рози, орхидеи и парички се появяват поединично по дрехите или в страхотни комбинации. Роклите на дребни зветя се свързват неотлъчно с романтизма. Можете цялата да потънете в цветове или да ги носите като детайл: на обувките, чантите или очилата.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки