Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Модни тенденции в грима за сезон пролет-лято 2012

Какви са модните тенденции в грима за сезон пролет-лято за 2012 година.?Какво ново предвиждат водещите дизайнери? Дали ни чака кардинална промяна в съдържанието на козметиката или с помощта на тази, която вече имаме ще можем да създадем нещо съвсем ново и вече завинаги на се сбогуваме със зимата? Онлайн магазин Ivet.BG представя 7-те най-важни тенденции в грима за сезон пролет-лято 2012.
Пролетните гримове подчерттават преди всичко женствеността – в различни варианти от класическия вампир до разбунтуваната рок девойка.

1.    Устни – заложете на червеното
През пролетта на 2012 година устните трябва да бъдат червени. Но все пак се откажете от тежките, тъмни нюанси на червеното. Вместо това, поиграйте си с цялата гама сочни, светли червени цветове – от червеното като домат и поп-арт червеното в стил Jason Wu, до елегантното червено на Диор. Независимо кой нюанс сте избрали, помнете, че устните трябва да бъдат доминиращият елемент в грима. Останалото трябва да остане в по-приглушени тонове.

2.    Очи – нито стъпка без очна линия!
Изглежда, че черната очна линия се е настанила на модните подиуми завинаги. През този сезон свободата на прилагането и е огромна. От класическите черни линии в стил шейсетте до цветните линии, тези в телесен цвят или артистичните, инспирирани от Ейми Уайнхаус.

3.    Вежди – изразителни и подчертани
През пролетно-летния сезон изхвърлете пинсетата – модата на подчертаните вежди от няколко сезона поддържа тази тенденция и няма намерение да я смени. Подчертайте естествената форма на веждите, така както предлага Burberry или Jil Sander или заложете на акцентирания поглед в стил  Elizabeth Taylor.

4.    Опушени очи във версия макс
Този интересен грим през настоящия сезон ще се поддържа във версия на макс. Очите трябва да бъдат точно очертани с черна линия, а черните сенки трябва да асоциират с вида на пънкарите от седемдесетте. Вдъхновете се от Gucci.

5.    Руж – да, но лек
Забравете за моделирането на лицето с тъмни ружове по бузите. Подчертайте ги със свежи и нежни, плодови нюанси, които пасват на Вашия тен. Бузите трябва да създават впечатление на леко докоснати от слънцето или да имитират момичешка руменина.

6.    В какъв цвят да бъдат клепачите? Определено шантав!
Посрещнете първите пролетни дни с шантав цвят на клепачите. Може да бъде оранжев, лимонов, червен, а ако нямате толкова смелост, изберете пастелен цвят. Клепачите гримирайте чак до веждите, а останалата част от лицето оставете естествена. Това ще придаде наистина цветен вид, както при Миу Миу.

7.    Мигли като на кукла
Дългите мигли, които привличат погледа са естествен атрибут на всяка жена и може би никога няма да бъдат демоде. Но тази пролет трябва наистина да привличат вниманието. Асоциират с джазовата ера в Съединените Щати и фигури като Twiggy i Edie Sedgwick. Достатъчно е всеки ден да слагате черна спирала, вечер можете да ползвате изкуствени или самозалепващи се мигли.

Leave A Comment