Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Митове за красотата

by admin


Някои митове за поддържането на красотата преминават от поколение на поколение. Онлайн магазин Ivet.BG развенчава някои от тях.

Ако косата е завързана на конска опашка, косъмът ще се разруши.
Събраните в стегнат кок или конска опашка коси всеки ден може да предизвикат чупене на косъма. Но не би трявало да има проблем, ако се решите така от време на време. Не връзвайте косата си всеки ден и не ползвайте ластички без покритие от плат, нито метални шноли, които разрушават косите.

Подстригването на косата предизвиква по-бързия и растеж.
Косата расте от корена, а не от върховете.

Повече пяна означава, че шампоанът вече не действа
Можете да оцените допълнителната пяна на Вашето капучино, но повече пяна от шампоана съвсем не означава, е по-добре мие косата. Такъв шампоан може просто да е по-нежен от обикновения.

Ползвайте шампоан 2 пъти, когато миете косата.
Когато косата ви не е много мръсна, не е необходимо да я миете два пъти с шампоан. По принцип това може да предизвика мастните жлези да произвеждат повече мазнина. Ако косата ви се омазнява бързо, то Вие трябва да се погрижите за нея. Ако изисква ежедневно миене – мийте я всеки ден. Все пак помнете, че трябва да ползвате шампоан, който е нежен към кожата на главата. Слагайте шампоана в основата на главата, стичащата се пяна ще измие косата.

Не трябва да се ползват козметични средства за почистване от различни марки.
Това е известна маркетингова клюка, която има за цел да привърже клиентките към една фирма. Не се  чувствате задължена да бъдете облечена в една марка от глава до пети, нали? По принцип е добре да се сменят марките. Някои фирми пускат на пазара добри продукти от една категория, когато другите са слаби.

Ако небето е облачно, не е необходимо да ползвате крем с филтър.
Козметичните средства със слънцезащитен филтър за коса, я предпазват от увреждане. Повърхността на косата Ви не е гладка и по принцип е невъзможно да я покриете с предпазен слой от някаква козметика. Трябва да правите това за всеки косъм. Единственото, което можете да направите е след измиване на косата да ползвате маска, която не трябва да изплаквате. Благодарение на това, макар и малко можете да  я предпазите от изсушаването от слънцето. Ако косата ви е боядисана, слънцето по-малко ще изгаря косъма.

Пържените картофки, шоколадът, чипсовете и други от този тип храни може да предизвикат появата на пъпки.
Истина е, че не трябва да прекалявате с тях, защото са пълни със захар, сол или мазнина. От друга страна, никой не е доказал, че те предизвикват акне. Ако такова се появява, причината може да е алергия.

Слънцето изсушава акнето.
Ако имате тен, акнето може да не се вижда много. Все пак загорялата кожа е суха, което може да стимулира жлезите да произвеждат повече серум и да възникнат нови пъпки. Допълнително, много козметични средства против акне правят кожата много по-чувствителна на слънцето.

Можете да смалите порите на лицето.
Можете да направите така, че порите да изглеждат по-малки, като овлажняват кожата или като се ползват козметични средства, които почистват порите. Когато порите са блокирани от бактерии и мъртва кожа, те се „разтягат” и изглеждат по-големи. Вредните лъчи проникват през кожата и могат да я увредят.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки