Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Кулинарни изкушения

Замисляли ли сте се за връзката между секса, любовта и храната?

Също така, че думи като „пиперлив”, „апетитен”, „сладък”, не се отнасят само за вкуса на дадено ястие. Или пък израза „потекоха ми лигите” не е свързан само с вкусната торта, която е несбъднат сън заради поредната диета. Но тук е мястото, където думата „диета” официално се превръща в табу!

Със сигурност сте чували крилатата и проверена фраза „Любовта на мъжа минава през стомаха”. И ако това е магистралата, която трябва да минете, за да стигнете до нечие сърце, но готвенето ви е тъмна Индия, ние сме готови да я осветим за вас. Със следващите прости, но ефективни рецепти ще ви покажем какво е общото между кулинарията и изкуството да съблазняваш. Всъщност, между двете има едно основно свързващо звено – и това е удоволствието.  И храната, и сексът, карат тялото ни да произвежда допамин – хормонът на щастието.

Затова Ви предлагаме смело да запретнете ръкави, за да доставите радост и на себе си, и на човека, на когото държите.

Време  за целувчици

Пухкави и сладки като устните на любимия, тези малки десертчета, които ни карат да се усмихваме само от мисълта за тях, могат да ни приближат с една идея до красиви и невероятни изживявания. А и надали има мъж, който не би се разтопил като масло пред жената, която успее да му припомни вкуса на детството му. Със следващата рецепта ще ви помогнем да станете Дамата на сърцето му. Или поне ще направите една добра фитнес серия за ръцете.

Необходими продукти:

◊ 5 белтъка

◊ 30 супени лъжици захар

◊ 3 – 4 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг, като съда, в който разбиваме и бъркалките на миксера трябва да са абсолютно сухи. Прибавяме захарта лъжица по лъжица и продължаваме да бъркаме, докато ръцете съвсем ни заболят и сместа стане толкова гъста, че когато обърнем съда, тя да не пада. Прибавят се ванилиите, след това сместа се слага в шприц.Ако все още можем, след толкова бъркане, правим формите върху хартия за печене, намазана с мазнина. След това печем на 50 градуса, докато целувките се стегнат отвътре. Не бива да допускаме да се зачервяват.

Пожелаваме ви приятен апетит и сладки целувки!

(И все пак, нашият екип ви съветва да вземете един аспирин, за да нямате мускулна треска след бъркането)

Време за бонбонки

Със сигурност всички дами изпитват удоволствие от кутия шоколадови бонбони, подарени от любимия мъж. Но перфектната изненада за него би била вие да му приготвите домашни бонбони. Това определено може да бъде идеален подарък за него, осигурявайки ви място в неговото сърце. И не само там, надяваме се.

Ако се тревожите, че за приготвянето на бонбони се изискват почти ювелирни кулинарни умения, ще побързаме да ви успокоим, че надали има толкова лесна и приятна за изпълнение рецепта.

Необходими продукти:

1 пакет чаени бисквити

½ пакет краве масло

500 мл. подсладено кондензирано мляко

около 3 шепи орехи, кокосови стърготини, шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Трябва да натрошите първо бисквитите, после орехите на много ситно. Това вече можете да направите, след като сте направили серията упражнинея при целувките(виж предходната рецепта). Но ако имате блендер или пасатор, съветваме ви да ги използвате, за да разбиете бисквитите и орехите. След като вече сте го направили, трябва да ги смесите. Добавете към тях маслото и започнете да месите, като постепено добавяте и подсладеното кондензирано мляко. След това оставяте полученото тесто в хладилника(ако около вас няма досадници, които да искат да го опитат), докато се стегне. Когато е достигнало желаната от вас консистенция и твърдост, за да можете да работите с него, оформете малки топченца и ги овалвайте в орехите, кокосовите стърготини и шоколадовите пръчици.

Време за тирамису с ягоди

Тирамису, английска супа или trifle, името е без значение, когато вкусът е толкова неповторим и невероятен. За този десерт се носят митове и легенди, но едно се знае със сигуронст- че за първи път тирамисуто се е появило в Италия. Името му буквално означава „ободри ме”, „вдигни ме”, което всъщност е имало закачлив сексуален подтекст. Легендите говорят, че тирамисуто е било любим десерт на венецианските куртизанки, давайки им сили за нощните им приключения. И всъщонст в това твърдение има доста логика, тъй като тирамисуто дава изключително много енергия, поради кафето и какаото, две от основните му съставки. Без да се налага да влизате в ролята на венецианска куртизанка, ние ще Ви дадем едно предложение, с което да се превъплътите в ролята на съвременна изкусителка, а именно –тирамису с ягоди.

Необходими продукти:

375 мл. кафе еспресо

¼ чаша ликьор Amaretto( можете да замените с коняк или ром)

4 яйца

4 лъжици пудра захар (около 100гр.)

300 мл. течна сметана (много добре изстудена)

500гр. сирене маскарпоне

400гр. бишкоти

4 лъжици какао

500гр. ягоди (1чаша = 250гр.)

Начин на приготвяне:

Към готовото вече кафе прибавете ликьора. След това, докато чакате да изстине, можете да измиете яйцата с гореща вода и отделете белтъците от жълтъците. Сложете жълтъците в метална купичка и ги разбийте с пудра захарта . Можете да ги оставите за малко на много слаб огън, като добавите минимално количество вода. Разбърквайте през интервал от 4 минути, а когато свалите от котлона, бъркайте непрекъснато, докато сместа стане почти бяла и пухкава.

Разбийте сметаната и към нея прибавете сиренето маскарпоне, като разбърквате с дървена лъжица. След това добавете и сместа от жълтъка и пудра захарта.

Пригответе бишкотите, кафето и крема. Хубаво е формата, в която ще ги редите да е с дълбочина около 10 см и ширина около 24cм. Потопете бишкотите в кафето, подретете ги на дъното на формата, намажете с крема и поръсете с какаото. След това продължавате да редите в последователността бишкоти – крем – какао. Оставете в хладилника за поне 4 часа.

Нарежете ягодите по дължината им и подредете върху тирамисуто преди сервиране. Можете да сервирате в купичка за сладолед и да украсите с листа от мента.

Leave A Comment