Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Кои са 3-те типа момичета във фитнеса?

by admin

За да тръгнеш на фитнес, понякога не е нужна само мотивация за спорт и поддържане на добра форма. Има и някои скрити (и не толкова скрити) мотиви. Може да обобщим, че фитнесът е сборен пункт на 3 типа момичета:

 

^135BEF31C6BEEF04C1310339D8766D6A699A2F72716F41BC6C^pimgpsh_fullsize_distr

  1. Тези, които НАИСТИНА целят само здрава тренировка. Те имат чисто природно по-силно изразен „мъжки” хъс към спорта в сравнение с другите си посестрими. Тялото им го „иска”. Ако изпуснат трениворка, се чувстват зле. Походката им е атлетична, гласът – често отсечен, а тялото – орелефено. Носят удобен и функционален спортен екип, а слушалките често са единствената им компания по време на стриктно изпълняваната програма. Няма място за излишни разговори и разтакаване. Сериите и почивките са уточнени до секунда. Ако носят и качулка по време на тренировката, сигналът е още по-ясен – „Тук съм за резултати. Не ми пречи.” Умереността в тренировките им е нещо напълно непознато. Тяхното мото е „No pain, no gain” ( „няма болка, няма ефект”). Ако имаш приятелка от този тип и решиш да я „наемеш”за личен треньор в залата, приготви си няколко неща – аспирин за мускулната треска след това, няколко кърпи за водата, която ще се лее от теб и мотивация като за трима. Нито мрънкането, нито жалният ти поглед ще умилостивят тази дива амазонка, пристрастена към „железата”. Още помня как преди години направих грешката да отида с такава приятелка на фитнес и тя изцяло се вживя в ролята на треньор. Само дето моята мотивация не пасваше на нейната амбиция. Резултатът беше – комедия в няколко части за останалите присъстващи в залата. Това беше първото ни и последното тандемно посещение на фитнеса. И все пак, колкото и суров режим да ти наложи такава приятелка, не може да се сравнява с методите за нахъсване при мъжете. Там нещата може да загрубеят значително. Наскоро чух за двама приятели във фитнеса, които тренирали заедно и единият, запален бодибилдър, стоял до главата на приятеля си и ревял с пълно гърло: ”Не спирай, животноооо! После ше дишаш!”…2
  2. Вторият тип момичета във фитнеса са тези, които тренират най-вече с цел флирт или намиране на половинка. Основният критерий при подбора на дрехите за фитнес е потенциалът им за покачване на сексуалното напрежение у мъжката част от трениращите. А може би на конкретен трениращ, ако тръпката вече тече в точно определена посока. Добър избор за целта са: късата поличка с клинче отдолу, потниче с дълбоко деколте или прозрачна материя от типа „Докосни ме”. Почти задължително е всяка тренировка да бъде предхождана от цялостен ритуал за разкрасяване – „прическа и грим”. Подборът на упражненията също често е подчинен на принципа за максимален сексапил – такива, които изглеждат добре отстрани и подчертават силните страни на трениращата. Но това не е всичко. Към визуалните ефекти, се добавят и звукови – вдишването и издишването при изпълнение на сериите е режисирано така, че да предизвиква точно определени асоциации, което е в съответствие с поставената цел, но често с единствен резултат – смутените погледи на околните. Като цяло, спортуването на тези момичета във фитнеса има разсейващ ефект върху трениращите мъже, но същевременно значително увеличава мотивацията им за редовни посещения на залата. По тази причина, за собствениците на фитнес клубове присъствието на момичета от втория вид е добре дошло и е идеалното допълнение към обичайните мъжки списания в залата. fitness
  3. Третият тип момичета са от отбора на бъбривките. За тях тренировките са 2 в 1 – раздвижване в умерена форма (нямат големи амбиции по отношение на резултатите) и удобен случай за социални контакти с нови хора (т.н. „соушъл нетуъркинг”) или с приятелките от компанията (не е задължително да сядаме в заведение, като може да си приказваме и докато ходим по пътечката в залата). Може да имат някаква програма, но може и да нямат. Възможно е тренировката им да е напълно хаотична или да следва принципа: „Където се освободи уред, там отивам”. Почивките между сериите варират в порядъка между минута и двайсет минути. След обилна порция сладки приказки, им се случва да забравят до кой уред въобще са стигнали и колко серии им остават. Продължителността на тренировките е в пряка зависимост от това кои са другите присъстващи в залата. При по-голям процент присъствие на други приказливци, може да достигнат и до рекордните 3 часа, но ако няма с кого да си говорят, скуката им идва в повече и напускат фитнеса след по-малко от час. Понякога им се налага да дават обяснение защо изобщо са в залата в отговор на въпроса на някой мъжки или женски представител от първия вид – „трениращи за резултати”, които наистина недоумяват защо тези момичета си губят времето във фитнеса, тъй като: „мускулите изстиват, ако почивките между серииите са повече от минута-две и ефективността намалява драстично”.

Разбира се, в залата присъстват и момичета, които са хибрид от два или три от изброените типове. В крайна сметка, каквато и да е мотивацията ти за спорт, със сигурност ще ти донесе повече ползи от вечер, прекарана пред телевизора. И все пак, най-важното е да си осигуриш достатъчно информация за правилното изпълнение на упражненията и необходимата загрявка, за да няма неприятни контузии.

Автор: Мария Димитрова

 

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки