Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

КИТАЙСКИ ХОРОСКОП ЗА 2012

В китайския календар всяка година има свой покровител – един от 12-те животински знака на зодиака. От 23.01.2012 до 9.02.2013 година ще бъдем под покровителството на Черния Воден Дракон.

Европейските дракони имат съвсем различна природа от своите източни събратя. Възприемат се като страшни чудовища, от които не може да се очаква нищо добро. Приказките учат, че при вида на дракона по-добре да си плюете на петите. Западните дракони са подли същества: изяждат принцеси, разрушават населените места и миршат на сяра.

Азиатският дракон е приятел и защитник. На Изток драконите са най-важните същества, които можете да си представите. Никой не би се осмелил да им посегне. Източните дракони са символ на щастие, сила, богатство, а също и на справедливата власт и благородството на характера. Към хората са настроени много приятелски.

Азиатските дракони са представяни като дълги като змии създания с красива тясна муцуна и жив поглед. Имат четири лапи, а броят на пръстите може да бъде различен в зависимост откъде произхожда. Китайските дракони са наречени императорски, имат пет пръста, а колкото по-далече от Китай са, толкова по-малко пръсти имат. Японските имат три пръста. Всички дракони могат да сменят формата си, да се смаляват или уголемяват, когато пожелаят. Летят в облаците, на които са владетели и понякога подават от тях лапите си. Появяват се също като Кралят Дракон – човешка фигура с драконова глава, която е мъдра и помага на хората да сее справят с проблемите.

Цифрата, която се свързва с Драконите е девет, смятана за най-щастлива от всички цифри. В азиатските легенди има девет типа дракони, а всеки от тях има по девет сина-дракони.

Това, което свързва европейските дракони с източните е привързаността към богатството. Западните дракони лежат върху съкровища, пари и скъпоценни камъни. Източните дракони също обичат лукса, но с удоволствие споделят с хората това, което имат. Тяхната любима скъпоценност е перлата, символ на мъдрост и енергията Чи, която съхраняват в предните си лапи. Затова когато настъпва годината на Дракона, на Изток всички се радват, защото хората се променят към по-добро, забогатяват и правят по-малко грешки. Драконът е най-доброто лекарство при криза и стагнация в стопанството.

В китайския календар Годината на Дракона се пада на всеки 12 години.

Драконовите години носят на света големи промени, ускоряват хода на събитията. През тази година управлява Водният Дракон, което благоприятствя новите дейности. Всички предприети начинания през годината на Водния Дракон ще се развият благополучно. Най-добрите браншове са тези, които са свързани с водата и морето, но също така и с рекламата, медиите и изкуството. Къщите построени през годината на Дракона ще имат добра енергия за живеене и провеждане на бизнес в тях. През такава годима може да се надяваме на добра реколта, но и ще има повече дъждове.

Като талисман драконът дарява със смелост и помага в бизнеса. Дава добри идеи и предизвиква щастливото стечение на обстоятелствата. Драконът символизира увеличаващото се благополучие, успешните сделки и срещи с хора, които могат да ни помогнат и с които могат да работят добре. Неговата фигурка ще помогне на хората, които искат да ускорят развитието на кариерата си или на тези, които започват работа в нов бранш. Драконът помага на тези, които са претърпели фалит бързо да се изправят на крака.

Любимият цвят на драконите е златен и червен, и двата смятани в Азия за носещи щастие. През 2012 година е добре да се обличаме в тях, а в златно-червени чанти да държим важни документи и сметки.

В Азия се смята, че драконите са господари на времето и стихиите. Техният любим атрибут са кандилата, чийто дим се вие във въздуха и приятно дразни драконските носове. През 2012 година палете кандилца, защото тяхната миризма притегля богатството. Най-добре е да правите това между 7:00 и 9:00 сутрин, защото това са часовете на Дракона. Не пилейте водата вкъщи, защото това е любимата драконска субстанция.

Ивет БГ разказва как Годината на Дракона ще повлияе върху живота на всеки от дванайсетте знака от китайския хороскоп.

ПЛЪХ

През годината на Дракона родените под знака на Плъха ще се борят с една слабост – ревността. Преди да обвините, проверете дали наистина сте прави.

Харесвате да блестите в компания и да излизате откъщи. Не пропускате никакви празненства и често сте тяхна организаторка. Страхотно се справяте с домашните задачи. През годината на Дракона ще трябва да се преборите със слабостите си. Много хора и по-специално Вашият партньор и близките Ви ще Ви обвиняват в излишмна подозрителност.  Доста ще се трвожите за дреболии, поради което може да пропуснете нещо наистина съществено. Постарайте се да поговорите с близките си за притесненията си. Това е най-добрият начин да избегнете по-голям конфликт.

ВОЛ

През годината на Дракона дамите родени под знака на Вола ги чакат доста трудни моменти.

Харесвате другите да Ви слушат. За щастие правите това с усет. Мъжът, с който се свържете ще трябва да има също твърд характер като Вашия. През годината на Дракона ще застанете пред труден избор, който може да се окаже решаващ за вашето бъдеще. Същевременно ще чувствате че няма да можете да овладеете това чувство. Замислете се добре дали действително нещо не Ви липсва, може би просто Вие очаквате прекалено много. Разговаряйте с приятели, вслушайте се във вътрешния си глас. Не вземайте реяенията прибързано. Най-напред старателно ги обмислете. Доверете се на хората, които са до Вас, иначе ще загубите доверието им, а може и да останете съвсем сами.

ТИГЪР

През годината на Дракона родените под знака на Тигъра ги чака много работа. Потърсете подкрепа у близките, защото в противен случай няма да успеете да постигнете желаната цел и наистина можете да загубите много.

Вие сте независима, но въпреки това Вашият партньор се чувства щастлив. За семейството си сте готова на големи жертви. Ако някой може да се нарече истински индивидуалист, то това сте вие. Ако не сте умерени, бързо може да се окаже, че не само няма да спечелите мечтания аванс, но и може да останете сама. Замислете се как да разпределите задачите си, за да успеете в работата и в личния живот. Със сигурност някой от близките Ви може да ви даде съвет. Послушайте го. Позволете да Ви помогнат и благодарение на това ще постигнете желаната цел. Уважавайте хората, които са около Вас. Те са не просто затова, за да ги предизвиквате, но и за да Ви помагат. Вие сте важна за тях, опитайте се да оцените това.

ЗАЕК

През годината на Дракона родените под знака на Заека ще поискат да направят промени, които досега са им се стрували невъзможни.

Вие сте човек, на когото всички могат да разчитат. Вашите приятели знаят, че могат да дойдат при Вас с всеки проблем, а Вие със сигурност ще намерите за тях време и  някакво разрешение. Имате вътрешно спокойствие, невероятно трудно е да ви изкарат извън равновесие, може би точно заради това толкова добре се справяте във всички дейности изисквания, търпение и пълно ангажиране. През годината на Дракона ще пожелаете да подредите личния си живот. Ще се отворите за нова връзка.

Решенията, които до този момент са ви изглеждали невъзможни, сега ще се окажат много близко и напълно постижими. Това зряло мислене понякога ще Ви плаши, но ще следвате този път. Със сигурност няма да съжалявате за изборите си.

ДРАКОН

През годината на Дракона родените под същия знак ще преживеят много промени. Доверете се на интуицията си и бъдете в състояние да направите правилния избор.

Вие сте независима и самоуверена. Умеете решително да се стремите към целта. Малко са тези, които могат да  устоят на чара Ви. В годината на Дракона, т. е. на вашата година Ви чакат много промени.  Те може да засегнат и професионалния и личния Ви живот. Ще се появят шансове, от които си струва да се възползвате. Поне от някои от тях. Ще се изправите пред няколко сериозни решения и само Вие бихте могли да направите правилния избор. Този път се доверете на интуицията си. Тя няма да ви подведе. Повярвайте си и всичко рано или късно ще се подреди, както вие искате.

ЗМИЯ

Вие сте прекрасна жена, но у вас има и известна тайнственост. Понякога имате нужда от почивка и самота. С удоволствие помагате на другите.

В годината на Дракона хората родени под знака на Змията ги чака много работа. Ще се налага да се борите , но ако разчитате на познати ще постигнете целта си. През годината на Дракона вероятно ще се борите с проблеми, чийто източник ще бъде работата. Шефът ще започне да изисква повече от вас, а Вие не винаги ще успявате да се справите със стреса. Опитайте се да намирате всеки ден момент за релакс. Не забравяйте за познатите, срещите с тях ще Ви помагат да намалите стреса. Послушайте съветите на партньора си, той Ви желае всичко, което е най-добро за Вас – помнете това.

КОН

През годината на Дракона хората родени под знака на Коня ще търсят хармония около себе си. Ще поискате да въведете в живота си някои промени. Това може да е полезно за Вас, само ако вземете съответните решения.

Много сте проницателна и интуицията Ви никога не Ви лъже. Вие сте артистична натура и имате много фантазии. През годината на Дракона ще се почувствате по-силна и по-сексапилна. Бързо ще разберете, че можете да си позволите повече, отколкото сте си мислели до този момент. Така че ще пожелаете да направите няколко промени, които сигурно ще имат позитивно влияние на целия Ви живот. Вашият оптимизъм ще се отрази на Вашите близки. Партньорът Ви ще оцени Вашите промени, особено тези, които засягат интимния Ви живот. Дано само това да не Ви дойде в повече. Помнете колко можете да загубите.

КОЗА

През годината на Дракона около Вас ще бълват конфликти. Ще можете само да се опитвате да ги разрешите по мирен начин. Въпросът е само дали дълго ще издържите на напрежението.

Събирате около себе си много хора, защото имате в себе си много оптимизъм. За Вас чашата не е наполовина пълна, за Вас тя винаги е наполовина пълна. Създавате настроение и се радвате на това, което Ви носи живота. Не харесвате промените, макар че в крайна сметка сте в състояние да приемете някои, въпреки че правите това със силно нежелание. В годината на Дракона ще трябва да намерите в себе си силата на посредник и човек, който умее да прави компромис.

Често ще трябва да действате против себе си, ако желаете да запазите добрите си отношения с обкръжението си. Много конфликти ще се появят във Вашия живот. За съжаление няма да имате голямо влияние върху това. Единственото, което ще можете да направите е да изчакате да премине бурята. Понякога ще си заслужава. Все пак, ако влизате във всеки конфликт, може да се окаже, че бързо ще се окажете победена.

МАЙМУНА

Упорството не винаги е нещо позитивно. Ще се убедите в това през годината на Дракона. От Вашия подход към живота ще се определи бъдещето на вашата връзка. Добре обмисляйте постъпките си.

Обичате независимостта и понасяте трудно всякакви ограничения. Успявате да се посвещавате на хората и да им помагате. Годината на Дракона ще Ви изправи пред изпитание. Ще трябва да победите слабостите си. Преди всичко упорство. Винаги сте имали проблем с критиките по Ваш адрес, но през тази година именно това ще се влоши. И сама няма да разбирате защо. Едно е сигурно – това може да повлияе негативно на професионалния и личния Ви живот. Трябва усърдно да поработите над това, преди да прекрачите границите, след които няма връщане.

Внезапно ще поискате големи промени. Може би това все пак ще се окаже неползотворно за Вас. Помнете, че от време на време всеки преживява криза. Добре се замислете дали наистина искате това, за което мислите. Ако е така-рискувайте. После ще стане ясно какви са резултатите.

ПЕТЕЛ

В годината на Дракона Петелът ще открие в себе си душата на посредник. Това може да се окаже много полезно както в професионалния, така и в емоционалния си живот.

Вие сте темпераментна и харесвате живота. Там, където се появявате внасяте оживена атмосфера. Хората, които харесвате могат да разчитат на подкрепата Ви. През годината на Дракона ще покажете най-сетне на какво сте способни. Като страхотен посредник ще бъдете опора на Вашия шеф. Скоро ще се окаже, че Вашата новооткрита способност е невероятно полезна. Това ще засегне и личния Ви живот. Като посредник ще можете да печелите повече уважение и приятелството на много хора. Но ако нещо ви щукне , може бързо да паднете от пиедестала по- бързо, отколкото можетеда разберете.

Тази година ще бъде за Вас под знака на тишината и спокойствието, по-скоро ще страните от шумните срещи или места. Това ще Ви се отрази много положително. Ще се отпуснете, а може би ще забележите нещо, което не сте забелязвали.

КУЧЕ

През годината на Дракона Ви чакат позитивни промени. Ще откриете в себе си душата на романтика, което ще Ви позволи да се приближите до партньора. В работата всичко трябва да се подреди.

Често сте капризна, но това само Ви придава чар. В компания Ви се възхищават. Обичате партньорът ви постоянно да Ви доказва, че Ви обича. Годината на Дракона ще бъде благосклонна към Вас както в работата, така и в любовта. Самотните дами може да намерят своята половинка, при условие, че си позволят това.

Често доста прибързано оценявате хората, поради което губите възможността да се запознаете с интересни  хора. Постарайте се да не провалите шансовете си. Това се отнася и за работата. Човекът, на когото не желаете да се доверите ще се окаже невероятен помощник. Само от Вас зависи да се възползвате от тези шансове.

ПРАСЕ

През годината на Дракона родените под знака на Прасето ще се борят със собствените си слабости. Много от Вас ще трябва да решат бъдещето на връзката си. Това решение със сигурност няма да бъде просто.

Толерантна сте към другите, понякога дори прекалено. Хората са привлечени от Вас, защото имате весел и неконфликтен характер. Искате да постигнете успех, но не обичате да заставате на пътя на другите. През годината на Дракона мислите Ви ще изпълват преди всичко романтичните срещи и новите запознанства. Няма да можете да се спрете на един партньор. Изкушението да изневерят ще бъде у тях доста голямо. Възниква само въпросът заслужава ли си да му се поддадете. Стискаме палци да вземете правилното решение.

Понякога можете да помолите за помощ. Все пак в тази ситуация важно ще бъде Вашето решение. Ако се опирате на стари лаври, никой съвет няма да Ви спаси от тази трудна за Вас ситуация.

Leave A Comment