Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Карнавални тенденции

by admin

ВСИЧКОТО ЗЛАТО НА СВЕТА

Запознайте се със седемте най-важни тенденции в карнавалните модели директно от световните модни подиуми, инспирирайте се и ги използвайте в стила си! От Ivet.bg представяме прости и евтини начини за това как обикновената рокля може да се превърне в истинско бижу.

Такъв разкош в модата отдавна не е имало. Карнавалните модели предлагани от най-големите модни къщи са облени в злато, стигат до земята под тежестта на пайетите и броката, издуват се от пух и дантели. Не важи суроворо правило да не се комбинират декоративни аксесоари. Така че не трябва да избирате дали да си слагате боа, или да се обсипвате с блестящи дреболии. Можете да направите и едното и другото. И изобщо няма да прекалите. Подобно е и положението с изображенията – искате да комбинирате райето с точки или пантерата със змия. Няма проблем! Принципът „Колкото повече, толкова по-добре” се отнася и за аксесоарите – най-модерните чанти и обувки са страхотни произведения на изкуството. И което е най-важно: не е необходимо да давате цяло състояние, за да бъдете модерни – всички най-модерни елементи ще купите в галантерията и самостоятелно ще направите модел достоен за Versace, Dolce & Gabbana или Donna Karan.

1. ЗЛАТО И БЛЯСЪК

Пълната сила на блясъка
На карнавал трябва да блестите. Буквално. Заменете малката черна рокля – с малка златна или сребърна и никой няма да Ви подмине с безразличие. Точно както колекцията на Gianfranco Ferre, Moschino и Jenny Packham, които тънат в платина, сребро и злато. Приложете принципа „Всичко, което блести е злато” и към блясъка ориентирайте цялата си стилистика. Брокатът, пайетите и блестящите металически тъкани са подходящи не само за рокля, но и като аксесоари – за връзки, чанти и чорапогащи. Така че ако роклята Ви е матова, няма нищо страшно. Докупете към нея златист шал, големи пайетени обеци или – преди да излезете – щедро се напръскайте с лак за коса с брокат. Не забравяйте също за блестящите акценти на маникюра.

2. ДЪЛЖИНА МАКСИ


Най-модните дълги рокли са едновременно много широки и ефирни. След дълги години отсъствие с висока класа се връщат в салоните – и веднага си спечелват името „Хит на сезона” – дължината макси. Роклите дълги до земята отново са на мода! Подходящи са за всяка фигура – трябва да ги избягват само много ниски дами. Момичетата със стройни крака могат да изберат модел с цепка. В зависимост от кройката, по-стройните и разкроени дълги рокли или поли задължително обличаме на бал. По-скромните модели подхождат прекрасно за коктейл, парти или събиране. Погледнете в гардероба на мама или баба – със сигурност ще откриете там някоя дълга пола. Достатъчно е да облечете и елегантен топ, например с лъскава материя и комбинацията да се свържете с колан и ще получите зашеметяващ и много модерен тоалет – в същото време за карнавални танци.

3. ДАНТЕЛИ


Смели ажурени прорези, богати бродерии и километри дантела – това е рецептата за идеалния модерен тоалет според световните моделиери Valentino, Jason Wu и Alexandra McQueen. В своите колекции черните и бежовите дантели ползвали като украсителни елементи както и като основа за рокли. Не са се страхували при тази прозрачност и се развихрили с формата. Ефектът? Малко тайнственост подшита с огромна доза сексапил и елегантност.
За да приложите тази тенденция без задължително да използвате златна кредитна карта, достстъчно е да се снабдите с черен воал за коса или кабаретни, дълги ръкавици. Дантелата можете също да завържете на шията си на панделка или да обшиете с нея чантата си.

4. ПЕРА

Когато птиците искат да бъдат забелязани, разперват пера. Вземете пример от тях!
С тази тенденция трябва все пак да внимавате. Ако имате няколко килограма в повече не трябва да носите рокля направена изцяло от пера, защото тя оптически разширява. Декоративното пухче нека  да кичи само долната част или ръкавите. Затова когато не искате да инвестирате в рокля от пера, можете да си сложите дамо цветен шал – боа. Увийте го свободно около шията или пришийте към ръба на блузата или полата. Можете също да поставите като добавка обеци с перо, брошка или шнола за коса в стил 20-те години.

5.ФИГУРИ

Вземете пример от звездите на естрадата и от глава до пети се облечете във фигурки. Кои са най-модерни? По принцип може би всички, с изключение на карето. Доминират звездите, геометричните фигури, зигзагите, точките, петната и новостта на сезона – змийската кожа. Можете да ги комбинирате по Ваша преценка, всички похвати са позволени.
За да се почувствате като звезда не трябва да си купувате рокла от Dolce & Gabbana, които лансираха шумна колекция пълна с блестащи фигурки. Достатъчно е на семплата черна рокля да нарисувате фигурка саморъчно – за това ще Ви е необходимо само боя за дрехи , четка или гъба и малко фантазия.

6.МАЛКИТЕ ЧАНТИ

Независимо колко ще се хване в нея, важното е на нея да има злато, пайети, кристалчета, перлички или блестящи къдри. Колкото повече блясък, толкова по-добре. Чантата е място, в което лесно и евтино можете да представите всички тенденции – достатъчно е оикновената малка чанта да украсите с блестяща лента, дантела, пера или камъчета (всичко може да се купи в галантерията), а печелите истински стилен аксесоар за вечерна рокля.

7. ОБУВКИ С ВРЪЗКИ

Ако приказката за Пепеляшка беше създадена в днешно време, героинята сигурно нямаше да си изгуби пантофката от бала. Най-модерните обувки са тези които се закопчават с копчета или се завръзват с връзки около глезена. Колкото повече връзки, толкова по-добре. Как да очаровате на една изключителната вечер с такива обувки? Достатъчно е да увиете глезените и да завържете връзката на панделка. Ефектът е гарантиран!

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки