Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Капсула от свежи идеи и стил

Модната стихия не спира да ни върти с непрекъснати изненади и нови вдъхновяващи идеи. И ако само преди една година, в началото на кризата се чуваха слухове, че модната марка Maison Martin Margiela ще бъде закрита, то сега, само преди дни, от бранда официално съобщиха новината за едно ново сътрудничество с Opening Ceremony. Opening Ceremony е нещо като мултибрендов магазин, но разширен извън познатите ни рамки на обикновено място за пазаруване. Бранда разполага с многолицева търговска площ в сърцето на Манхатън, която включва магазини, шоурум и частен лейбъл представящ собствена колекция. Opening Ceremony предоставя международна креативна среда за дизайнери и творци, търсещи изява и възможност да покажат развитието си. Марката е известна с безбройните си сътрудничества със звезди и модни марки, например:  Chloë Sevigny, Spike Jonze, Pendleton, Levi’s, Timberland, Keds, Robert Clergerie и др.

И така жертви на модата, през следващия сезон на есен-зима 2011-2012, очаквайте една уникална капсула (както я наричат дизайнерите), създадена да служи на модата, дизайна и функционалността, съвсем в унисон с модата създавана от Maison Martin Margiela. Подобно сътрудничество не е ново в сферата на модата, но учудващото е, че то се случва между тези два гиганта. Всеизвествен факт е, че от създаването на Maison Martin Margiela през 1997 г. подобно обединение за коопериране се случва за първи път. Освен това, интересът ни се подклажда и от концепцията на облеклата. Основният елемент спойващ  дизайнерските ядра е идеята за обновяване, трансформация и повторна интерпретация. Базирайки се на концепцията 3 в 1, селектирани модели от колекцията се трансформират в отделни за носене облекла. Възлова характеристика за конструциите е якето със сваляща се подплата. Чрез подхода избран от конструкторите, колекцията от 20 оригинални модела се обогатява с допълнителен асортимент, който внася и допълнителни силуети.  Например, черното, подплатено кожено сако е конструирано с констрастираща водно-непромокаема найлонова подплата в бежов цвят, която е прикрепена с копчета. В момента, в който решите да махнете подплатата от якето, отдолу ще се покаже ново найлоново яке. 

Колекцията, е един съвременен, младежки прочит на модния дизайн, а модните експерти я обогатяват с аксесоари, които завършват целия стайлинг. За съжаление, към момента тя е създадена само дамска. Колекцията ще се продава от месец септември в селектирани магазини на Maison Martin Margiela и цялата търговска мрежа на Opening Ceremony.

Leave A Comment