Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Какво колие да изберем според лицето, шията и фигурата си

by admin

Какво колие да изберем според лицето, шията и фигурата си

Понякога виждаме изключително красиво колие на шията на наша приятелка и веднага решаваме, че искаме същото. Когато го сложим на себе си обаче може да изпитаме разочарование и съвсем да не останем доволни от начина по който ни стои. Едно колие може да е много красиво, но то допринася за нашата привлекателност тогава, когато съответства на формата на лицето, фигурата, дрехите и на цялостното ни излъчване.

Ето няколко идеи как да изберем колие според формата на лицето си.

oval shape

Овалното лице е по-широко в частта на челото и плавно завършва в долната си част в добре оформена, леко заоблена брадичка. Представете си формата на яйце.

Според дизайнерите това е лицето, на което отиват всички видове и форми на колие. Възползвайте се от дълги или къси верижки, слагайте висулки, които ще подчертават симетрията и баланса на овалните лица.

Вижте тук предложения:

http://www.ivet.bg/productv/854566/komplekt-rachel-pink.html

http://www.ivet.bg/product/21398/komplekt-izabella-purple.html

pear shaped

Крушовидно: това е лицето с по-тясно чело, с по-широки бузи и брадичка.

Дългите колиета, с много верижки балансират силната челюст на крушовидното лице и оптически го издължават. Повече баланс се постига и с медальони от скъпоценни камъни.

Вижте тук предложения:

http://www.ivet.bg/product/21407/komplekt-alexa-pink.html

heart shaped

Лице с формата на сърце. То има остра брадичка и тясна долна челюст, челото е по-широко от бузите, често линията на косата е с характерно изразена форма.

Плътно прилепените колиета по шията и късите верижки създават „обем” близо до най-тясната част на този вид лице и придават по-балансирано излъчване. Избягвайте дългите бижута, а за официални събития залагайте на късите колиета с множество верижки.

Вижте тук предложения:

http://www.ivet.bg/product/15824/kolie-sabrina.html

square shaped

При квадратното или правоъгълно лице челото и долната челюст са почти еднакво широки. Общата форма наподобява повече на правоъгълник отколкото на квадрат.

За този тип лице са подходящи колиета с дълги верижки, които издължават лицето и същевременно правят чертите по-меки. Бижута с дължина до ключицата също са идеални за квадратната форма на лицето. Когато формата е по-скоро правоъгълна, по-късите колиета с масивен синджир или няколко акцента балансират формата на лицето. Търсете нестандартни бижута, например комбинация от въжени нишки, плат и камъни.

Вижте тук предложения:

http://www.ivet.bg/product/15826/set-kolie-i-grivna-zahra.html

http://www.ivet.bg/product/21006/komplekt-ibis.html

pear shaped

Кръгло лице: то е най-широко при бузите, челюстта също е заоблена, а брадичката е по-къса.

Избирайте колиета с дълги верижки и висулки. Те ще придадат повече дължина и оптически ще издължат чертите на лицето. За вас са подходящи, също, масивните колиета с дължина до ключицата. Добър вариант са и такива, при които верижката е „вързана на възел” при ключицата.

Вижте тук предложения:

http://www.ivet.bg/product/15990/kolie-dragonfly.html

http://www.ivet.bg/product/15825/kolie-aisha.html

Има още два основни критерия, които не трябва да забравяте, когато избирате колета е да се съобразите с дължината на шията и височината на фигурата.

Жените с дълга, изящна шия е добре да носят верижки с дължина до ключицата или плътно прилепнали по шията. Докато дамите с по-къса шия би трябвало да избират по-дълги верижки, за да постигнат удължаващ ефект.

За нисички жени и такива с фина костна структура са подходящи нежни, тънки верижки и малки висулки. По-високите дами и особено тези с едра костна структура е добре да се насочат към масивни колиета с големи акценти.

Вижте тук предложения:

http://www.ivet.bg/product/15818/kolie-sanya.html

http://www.ivet.bg/product/16532/komplekt-london.html

Материала изготви: Мария Димитрова

 


You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки