Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Идеален парти грим!

by admin

makeup

Дали една дама ще заложи на подчертани очи или устни е строго индивидуално в зависимост от предпочитанията, но все пак има някои важни правила в гримирането, с които трябва да се съобрази. Гримът трябва да е в тон с цвета на кожата и цвета на очите.

Светла кожа: Избягвайте тъмните нюанси, те рядко отиват на жени със светла кожа. Розовите и прасковените нюанси или кафявo-златистата гама са най-добрият вариант. Топли и пастелни цветове ще ви придадат сияен вид. Макар и розовото да ви отива не прекалявайте с тази гама цветове – рискувате да заприличате на порцеланова кукла. Съвет: Отлично съчетание е молив за очи с червило в един и същ цвят.

4

 

Тъмна кожа:  Не използвай кафяво или естествения “nude” нюанс, защото те ще се слеят с кожата. Вместо това заложи на шампанското и кораловото. Ако си с тъмна кожа, спокойно заложи на наситени цветове, пастелните също са подходящи, но няма да ти дадат ефекта „wow“, а в крайна сметка това е нашата цел. Съвет: Използвай черна, лилава или тъмносива очна линия, а в комбинация с коралов или розов руж, ще постигнеш добър цялостен завършек!

f867aea3b94310b5f3db7b873d207885

 

Относно цвета на очите:

Сини: Синеоки жени, изберете оранжевото! Не се шашкайте!  С този цвят ще бъдете оригинални на партито. Този капризен цвят отива само на вас.

eye-makeup-for-blue-eyes-5

 

Кафяви: На кафявите очи отива почти всичко без оранжево. Може да експериментирате, няма да сбъркате каквото и да изберете. Ако искате да сте оригинални, изберете сенки в кобалтово син цвят.

maxresdefault

 

Зелени: Лилавият цвят е най-подходящ за дамите със зелени очи. Той отваря погледа и придава блясък. Ако искате да подчертаете зеления си цвят, може да използвате и сенки в зелената гама. Особено подходящи този зимен сезон са петролените цветове.

Fashion beauty concept with attractive woman

 

Пъстри: Жените с пъстри очи са абсолютни късметлийки – на вас ви отива всичко. Все пак наблегнете на цветове, които отиват най-много на преобладаващия ви цвят. Експериментирайте, природата ви го е позволила.

51b2a90c09f5358601

 

Относно избора на червило: Правилото, което трябва винаги да спазвате: или подчертани очи, или ярки устни. Комбинацията между двете стои прекалено и по-евтино. Да обсъдим най-капризното червило – червеното. Този цвят червило отива на светли кожи, които нямат розов оттенък и на тъмни кожи, които са с неутрален. Ако все пак не сте в тази категория, но се харесвате с това червило, нищо не ви спира да го носите, стига очите ви да са семпло подчертани. Не бива да забравяме, че гримът ви трябва да е съобразен и с избраната от вас рокля и аксесоари. Цвят, кройка и стил са важни фактори за това, с какъв грим ще изглеждаме най-добре!

 

114486733

 

 

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки