Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Зумбата си заслужава

by admin

Движението си заслужава, заслужава си и да  внимаваме какво ядем и най-вече – заслужава си да имаме поддържано тяло. Зумбата е инспирирана от латинските ритми, комбинация от танц и аеробика. Или иначе казано – това е иновационна система за фитнес с танцувални елементи, която чрез отлично забавление оформя фигурата, подобрява кондицията, а най-важното е, че създава страхотно настроение. Ендорфините – хормоните на щастието се освобождават при физически усилия и от друг тип, джогингът също окриля, след скуош имаме желание да повдигнем планина, а няколко дължини в басеина може да ни накарат да се почувстваме сякаш на няколко сантиметра над земята. Но ефектът от Зумбата е много по-интензивен. Може би защото това е атмосфера, в която танцът разпуска, създава празнично настроение. Зумбата е динамична, дяволски вълнуваща комбинация от латински ритми и много различни танци. Сред танцовите влияния са салса,  кумба, ча-ча, туист, смба, румба, фламенко и още много, много други. При зумбата невероятното е това, че се забавляваш толкова добре, че не усещаш как минава времето в упражнения.

Това не е поредната обиколка на пистата (ох, още само пет…) и не е поредната дължина в басейна (олеле, не смогвам, а остават още осем…). Това е просто голяма забава, която същевременно дава чудесни резултати за тялото. Кое е същественото: Зумбата е лесна. Предназначена е за майки и дъщери, няма възрастови ограничения и не е нужен талант на акробат. Благодарение на кардио упражненията и тренировъчните елементи изгаря калориите много ефективно, стяга тялото и извайва фигурата. Кардио урокът с елементи за формиране на издържливост и елегантно тяло предизвиква изгарянето на огромно количество калории.

Откъде идва Зумбата? В средата на 90-те, безизвестният Алберто – „Бето”, инструктор по аеробика, както обикновено пристигнал във фитнес-клуба, където провеждал занятията си. Оказало се, че е забравил подготвената за тренировката касета с музика. Неволята учи, Алберто нямал избор, щял да направи някаква грешка. Вместо музиката за упражнения, включил любимата си латинска музика и провел занятията, импровизирайки през цялото време. Латино-ритмите увличат, увлекли и него. Така възниква ЗУМБАТА.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки