Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Знаеш ли как се тълкува съня ти…

by admin

 

Сънуваш змия, море, зъби, котка, познати и непознати места и хора…

Какво означават всички тези символи? Харесай тази статия с FACEBOOK LIKE, за да ти разкажем още много интересни неща от света на сънищата…

Символи и образи

Сънищата отдавна са изключително интересен предмет на изследване от страна на специалистите, занимаващи се с езотерика и магии. И не от днес се приписва огромно значение на това, което сънуваме – не само на отделни символи, но и на цялото съдържание на нашите сънища. Вярва се, че това, което сънуваме може да отразява реалността – минало или бъдеще, а дори и елементи на преживявания от минали животи.

Съновиденията произхождат от света на подсъзнателното, който през деня регистрира човешките мисли, копнежи, мечти, притеснения и страхове. В резултат на тези вълнения на човешката душа се появява сънят, който с помощта на съновници и вещи в областта лица се „разшифрова” и интерпретира. За много хора сънят остава загадка, която е невъзможна за решаване. Ние от ИВЕТ те каним да споделиш твоите вълнения и интересни за теб символи, които си сънувал/а, за да ти помогнем да разбереш значението на съня си.

Съновниците обясняват значението на едни от най-често срещаните образи и символи на сънищата, такива като: дете, бременност, мъж/жена, куче, река, зъби, смърт, къща… Това са едни от най-популярните образи, които се появяват докато спим. Много често символи с негативно значение като смърт, загуба, болест са позитивно интерпретирани и се свързват с добри и радостни неща в реалността. Други често срещани обитатели на сънищата ни са котки, змия, вълк, погребение…

Съновникът би трябвало да е първото място, където ще потърсиш значението на съня си, когато се събудиш. Има моменти обаче, когато не винаги помним това, което сме сънували, но се будим с определено чувство и дори настроение. Ако си спомняш само даден символ от съня си, то той най-силно се е отпечатал в съзнанието ти, затова има и най-важна роля. Опитай се да конкретизираш думата и да потърсиш нейната интерпретация. Тя от своя страна може да ти разкрие тайни от миналото или пък обратното – да се асоциира с нещо в бъдещето, за което не си си давала сметка по-рано. Сериозно със сънищата и подсъзнателното започва да се занимава пръв австрийският учен Зигмунд Фройд. Неговата книга „Въведение в психоанализата” анализира отделни думи и символи, появяващи се на сън. По този начин в световен мащаб се създава своеобразна енциклопедия на значенията на най-често присънващите се образи.

Хората, които сънуваме

Съществен момент от нашите сънища играят хората. Неведнъж сигурно си се чудила защо сънуваш точно този или онзи човек. Какво е значението на появата на тази фигура в съня ти?

Някои от появилите се образи на хора могат да изпълняват ролята на наши духовни пазители и водачи, появили се в съня ни във важен за нас момент, за да ни напътстват и помагат. Често ни дават ясни или неясни сигнали под формата на намеци и подсказване по съществени за нас въпроси и теми. Понякога се случва дори да ти „отворят очите” за това, което трябва да направиш в реалността, за да постигнеш желания успех. Друг път тези хора носят със себе си много важни послания без да е задължително винаги те да са позитивни.

Случвало ли ти се е да искаш ужасно много да сънуваш определена личност? Мислиш за този човек, строиш кули от мечти и заспиваш с неговия образ…и нищо. Не го сънуваш и толкова! Най-вероятно той или тя не са на същите честоти с тези, които ти излъчваш. Вибрациите на вашите душевни състояния не трептят с едни и същи честоти и затова не може да се осъществи контакта на подсъзнателно ниво, в съня.

Благодарение на сънищата, в които се появяват определени хора, може да разбере какво ни свързва с даден човек, какъв вид вибрации привличаме и на какво ниво се осъществяват те. Често сънуваме съученици, колеги и колежки от миналото. Най-често „съученичките” репрезентират нашите мисли и емоции, а „съучениците” представляват нашето психическо състояние и подобните до него усещания. При такива видове сънища е най-добре да помислиш над своето емоционално-психическо състояние през последните няколко дни…

А ти какво сънува вчера?

 

Ако искаш в следващи публикации екипът на ИВЕТ да ти разкаже за видовете сънища, сънищата, които се повтарят и още доста любопитни неща за света на подсъзнателните копнежи и мечти – бъди активна! – пиши какво те интересува, разкажи ни вълнуващи или странни сънища! Очакваме твоите коментари, въпроси и предложения на страницата на блога ни или във FACEBOOK!

 

 

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки