Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

За дънките с любов!

Дизайнерите ги приспособиха към офиса ни, направиха ги незаменима част от ежедневната ни визия, така че денимът изживява поредната си младост, а мястото му заслужено остава на подиума. Защо се оказва, че да намеря точния модел дънки е предизвикателство? Кройката и материята уви изиграват решаваща роля в избора. А да не говорим, че марковите такива винаги успяват да ме изненадат с разликите в детайлите си и перфектната кройка. Някои дизайнери дори ще се опитват да ни убедят, че денимът има място дори на гала вечерите с дрес код. Вижте  Frankie Morello. Всеки път излизам по магазините с мисълта, че ако си взема нов чифт дънки, непременно ще изхвърля едни стари, но все намирам причини да запазя всички, а новите натъпквам най-отгоре. Нещо повече ако намеря точните дънки, съм склонна да си ги пазя и дори избягвам да ги нося на работа, за да не си ги изхабя.  Кой знае кога пак ще попадна на „моите”? Може би това лято? Ами, модните марки определено се опитват да ни изкушат, ето как…

 Комфортните панталони с широки крачоли, нямаше как да не попаднат под влиянието на дънките. Celine ще ни предложи най-якият модел с видим цип отпред и леко смъкната талия. Класическата комбинация на деним горна и долна част, която леко подминавахме с пренебрежение, сега деликатно ни отправя предизвикателство и истинска класа. Не подминавайте и дънковите ризи. Това лято те са в разновидност на дълги ризо-рокли.

Този сезон ще забележите, че дънките изминават дълъг път за да останат неизменният ни съюзник в гардероба. Линията им е опростена, а минималистичната вълна завзема територии. Дизайнерите се надпреварват да оставят почерка си по всичко, което търсим. Традиционните марки произвеждащи деним, са в свирепа конкуренция с големите имена на модата, които все по-напористо лансират собствени линии деним.

Изборът за дънки по традиция е безкраен: от скини до такива с мега широки крачоли и шалвари. Обърнете внимание на дължината, повечето дизайнери лансират дължината малко над глезена с подгънати краища. Друга особеност, която ще забележите още с първата разходка по магазините е, че денимените панталони ще са напълно или частично щампирани. Избелели, с декоративни мотиви или с щампа са сред фаворитите ми, още повече ако ги комбинирате със семпли горни части и грубовати на пръв поглед  аксесоари. Основно правило за актуалната комбинация на облекла от деним е: противоположностите се привличат. Веднага ще ви разясня. Колкото по-женствена горна част изберете, толкова по-небрежен модел дънки трябва да сложите. Нагледно ви го показва Карл Лагерфелд в колекцията си за Chanel.  И обратното, ако заложите на мадамска долна част, то нека горната част е бунтарска и леко размъкната. Така не само ще разнообразите визията си, но и ще си гарантирате модерно звучене на сетове които подбирате.

                                 

Leave A Comment