Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Защита на потребителските данни в Ivet.BG

Уважаеми клиенти, предвид сигурността на информацията, която въвеждате в системата на онлайн страницата ни бихме искали да ви уведомим, че към сървъра на нашия сайт беше инсталиран  SSL сертификат. Неговата функция е да кодира данните, които изпращате в Мрежата /например потребителско име и парола в даден сайт/ и не позволява някой да ги „види“. Със SSL сертификата целим да гарантираме сигурността и спокойствието Ви при въвеждането на конфиденциална информация на нашия сайт.

Какво представлява SSL сертификата?

SSL (Secured Sockets Layer) представлява сертификат, който криптира връзката между хостинг сървъра, на който се съхранява информацията, и браузъра на посетителя на самия уебсайт. т. е.  дава възможност да се осъществи сигурна и криптирана връзка към сайта. Когато не се ползва SSL, информацията която изпращате към сайта и получавате от сайта е в обикновен текстов вид и може да бъде прочетена от трети лица през локалната мрежа и от интернет доставчиците през които минава. SSL криптира тази информация и ключ за декриптиране имат само хостинг сървъра и крайния потребител. SSL е технология, вече използвана от милиони уебсайтове, чрез която те осигуряват защита на онлайн транзакциите със своите клиенти.

Предимства на SSL сертификата:

* SSL(Secure Socket Layer) протоколът осигурява сигурна криптирана връзка между сървъра (уеб сайта) и клиентския браузър.
* SSL сертификатът осигурява криптирана връзка при проверка на e-mail.
* SSL сертификатът осигурява висока степен на конфеденциалност на данните.
* Най-доброто решение за on-line магазини и on-line разплащания.
* Предоставя защита на личните данни от евентуална атака. Такава атака например може да бъде инициирана ако базата данни на уебсайта съдържа информация като номера на кредитни карти.

Как работи един SSL сертификат

Въпреки че един SSL сертификат се инсталира на хостинг сървъра, на който се намира уебсайтът, сложният механизъм на SSL протокола остава на заден фон и е невидим за клиентите. Техният браузър автоматично им назначава собствен идентификатор и ги уведомява, че използват криптирана връзка. В почти всички браузъри съобщението, че в момента използвате криптирана връзка, се появява в горния ляв ъгъл на адресното поле на браузъра Ви.

Правилно инсталираният типичен сертификат съдържа информация за домейна, името на компанията, адрес, град, област и държава.

Leave A Comment