Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Жените стават все по-красиви

Женската половина от населението става все по-красива, докато мъжете си остават на нивото на своите пещерни предци, показва ново американско проучване.

Жените стават все по-красиви Американски учени направиха интересно проучване за красотата и стигнаха до извода, че жените стават все по-привлекателни. Любопитен факт е , че красивите жени раждат по-често момичета, отколкото момчета, следователно всичко води до увеличаване на броя на красивите жени на планетата. Това е еволюционна стратегия, програмирана в човешкото ДНК.

След изследване на 1244 жени и 997 мъже, учените стигнаха до извода, че физическата привлекателност е наследствена черта. Има един интересен въпрос- защо майката природа не помогне за еволюирането и на външния вид на мъжете.

Според учените отговорът на този въпрос се крие във факта, че за една жена красотата не е определящ фактор при избора на партньор. Основно нежният пол е привлечен от способността на мъжете да им осигурят защита. За това физическата красота се компенсира от материалното богатство.

Ангенция БГНЕС

Leave A Comment