Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Ефирен полъх от Таити

by admin

Жадувате за следобедно коктейл парти след дълго препичане на плажа? Чудите се обаче с какво да съчетаете красивия си бански костюм без да претопите сетивата си със запаряващи дрехи? Решението за Вас е предизвикателното ефирно удоволствие, наречено парео. Екзотичният шал води началото си от Таити, където е бил изработван от бананови листа или от плат, който се е произвеждал от кокосови влакна или фибри от кората на хибискус, черница и хлебно дърво. Бил е традиционно облекло както за мъжете, така и за жените. Имал е функцията на опасваща талията дреха, която осигурява прохлада.

Едва през 60-те години на миналия век, когато е и вълната на хипи стила,  на модните подиуми триумфира колоритното изкушение с наименование парео. Dolce&Gabbana, Kenzo, Dries van Noten, Rei Kawakubo две десетилетия по-късно настойчиво акцентират към екзотичната дреха в колекциите си в етнически стил.

Днес пареото се е превърнало в неизменно допълнение към сексапилния банския костюм. Охладете емоциите си и демонстрирайте божествена визия с подобна феерия. Изключително практично, както за плажа, така и за вечерни партита, пареото се превръща във Вашата провокация да разгърнете въображението си до необятни граници.

IVET. BG. Ви предлага помоща си с няколко съвета за оформяне на парео. Не пропускайте да си позволите шикозна визия на плажа само с няколко възела.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки