Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Домашни маски за красиво лице

by admin

Вероятно сте чули за домашните маски. Тези лесни за приготвяне каши можете да приготвите в условията на домашния уют. Няма да ви отнеме повече от 15-20 минути, а ефектът ще забележите след първото прилагане.
Неприлагането на домашните маски обикновено не е резултат от липсата на вяра в тяхното действие, а от незнание. Просто не са известни свойствата на съответните продукти и не е не известно кои от тях са подходящи за определен тип кожа. Ние от Ивет БГ предлагаме няколко лесни рецепти за домашни маски и кратко описание на тяхното действие.

МАЗНА КОЖА

Маска с мая
Помага в борбата с акнето, регулира дейността на жлезите, стеснява порите и също така възвръща цвета на сивата и изморена кожа.
Съставки:
Мая
Мляко
Захар
Половин пакетче мая се натрошава и се смесва с малко захар до пълно разтопяване. Захарта може да се замести с лъжица хладко мляко, с което се разрежда маята. Маската се слага на шията и лицето като се избягва областта около очите. Чака се, докато се втвърди, след което се измива с топла вода.

Ябълкова маска
Регулира дейността на мастните жлези и предотвратява образуването на акне. Редовното прилагане ще помогне при лечението му.
Съставки:
Ябълка
Мед
Мюсли или овесена каша
Няколко капки лимонов сок
Ябълката трябва да се обели и да се настърже на ренде с едри ножчета.  Към нея добавяме капка лимонов сок, 1-2 лъжички мед и накрая овесената каша. Консистенцията на маската трябва да бъде близка до консистенцията на сметаната (прекалено рядката маска може да потече по лицето). Оставя се да попие за ок. 15 мин., изплаква се с хладка вода.

Доматена маска
Помага в борбата с акнето, успокоява гнойните възпаления, стяга порите, регулира дейността на мастните жлези и предотвратява лъщенето на кожата.

Съставки:

Домат
Овесена каша (евентуално корнфлейкс)
За приготвяне на маската са най-подходящи доматите от градината, по-точно такива, които не са третирани с химични препарати. Доматът се запарва и се обелва ципата му. След това се миксира с пасатор. Накрая се добавя овесената каша или смляна царевична каша. Маската трябва да има консистенцията на гъста сметана. Слага се на лицето и след 20 минути се измива с хладка вода.

СУХА И ИЗМОРЕНА КОЖА
Медено-яйчена маска
Съживява, изглажда и генерира. Възвръща блясъка на сухата, изморена и сива кожа.
Съставки:
Жълтък
Мед
Зехтин
Витамини А и Е
Медът се комбинира с жълтък, най-добре на водна пара – това е сигурен начин да се направи хомогенна смес от отделните съставки. Добавяме няколко капки зехтин и витамин А и Е. Слага се на предварително почистената кожа на лицето за 15-20 минути. Измива се с хладка вода.

Хидратираща маска с много съставки
Изглажда, добавя блясък, ревитализира и хидратира сухата застаряла кожа на лицето.
Съставки:
Лимонов сок
Жълтък
Витамин Е
Растителен глицерин
Няколко капки лимонов сок се смесва с жълтък. Накрая се добавят няколко капки витамин Е и глицерин. Слага се на шията и лицето за 15-20 минути. Измива се с хладка вода.

Маска от липа
Предназначена е за суха кожа без блясък с признаци на застаряване.
Съставки:
Липов мед
Напарка от липа
За приготвянето на маската са необходими цветове на липа (може да са сушени или свежи) и натурален липов мед. Цветовете на липата се заливат с десетина лъжици преварена вода. Когато напарката изстине добавяме лъжица мед. Маската трябва да има консистенцията на гъста каша (не трябва да се стича по лицето). Слага се на лицето като се избягва областта около очите. Измиваме след 10 минути.
Съставки:
Липов мед
Белтък от кокоше яйце
Кисело мляко
Витамин Е
Лавандулово масло

Медът и киселото мляко се разбиват докато се оформи  пухкава смес. Ако съставките не могат да се комбинират, съдовете трябва да се затоплят на водна пара. Белтъкът се разбива така, че да стане на пяна и се добавя към медено-яйчената смес. Накрая се добавят няколко капки витамин Е и лавандулово масло и се смесват. Маската се слага на шията и лицето и се оставя за 20-25 минути. Изплаква се с топла, а не гореща вода.You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки