Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Десерт за изваяно тяло

by admin

Плодовото парфе е перфектно предложение за сутрешна закуска или утоляване на измъчващия ни глад късно вечер. Лесно за направа и изключително на вкус. За приготвяне на рецептата можете да използвате богатството от природата – всички видове плодове, но тук ние ще ви предложим направата на този десерт с грозде, което е подходящо за есенния сезон. Приятният вкус на този сочен плод ще се комбинира перфектно с хрупкавото мюсли и киселото мляко, които са основна съставка за приготвянето на парфето.
Резултатът от този микс е вкусен и излючително полезен, здравословен десерт. Внимание !!! Възможно е да харесате прекалено много нашето предложение и да се пристрастите към него, но не се безпокойте, то по никакъв начин няма да наруши формите на вашата фигура.

Съставки за 2 порции:

– 3 чаши кисело мляко
– 3 супени лъчици кондензирано сухо мляко
– 1 – 1/2 супени лъжици гроздово желе или гроздов сок
– 1 – 1/2 чаени чаши мюсли
– 2 чаени чаши гроздови зърна

Начин на приготвяне:

Разрежете гроздовото зърно на две части, за да изчистите ненужните семки. Вземете високи стъклени чаши.  Започнете да слагате във всяка чаша кисело мляко, сухо мляко, мюсли, гроздово желе и най-накрая гроздовите зърна. След това повторете последователността, докато не се напълни чашата го горе. По желание можете да добавите мед, кокосови стърготини и ядки.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки