Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Двубой между височина и ревност

Чувството на несигурност и страх от евентуална раздяла често се превръщат в най-пагубните вредители за любовта. Именно онези вътреизгарящи мисли, наречени ревност, са в състояние да преобърнат наопаки живота на влюбените.Интересно изследване на холандски учени обаче намери зависимостта между силната ревност и физическите характеристики на човек. Резултатите от проучването извеждат впечатляващи резултати относно височината на мъжете и жените. Оказва се, че ниските мъже са много по-ревниви от виските си съперници.

Колкото по-висок е един мъж, толкова по-малко несигурен е той в половинката си. Откритието може да обясни и защо ниски мъже като Наполеон Бонапарт, Бенито Мусолини, Том Круз и Дъдли Мур доста често са обвинявани в свръхкомпенсиране на липсата си на физическа височина. Този факт не звучи никак странно ако се обърнем към царството на животиския свят. В прородните закони почти винаги по-едрият екземпляр печели. Логично по-ниските мъже изпитват най-силна ревност при присъствието на висок мъж. Изследването, засегнало 549- ма мъже и жени, показва доста по-сложни анализи относно дамите. Изводът е, че жените със среден ръст са най-малко ревниви, защото имат предимство по отношение на здравето, плодовитостта и популярността си сред мъжете.

Ревниви или не, опитайте се да не пречите на щастието си с любимия човек, като се вглъбявате в безкрайни негативни мисли и страхове. Търсейки греховете на партньора си, Вие тормозите както себе си, така и него. Не забравяйте, че ревността е ненужен товар, отървете се от него и се отдайте на красиви мигове без излишни предрасъдъци.

Leave A Comment