Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Да премахнем акнето завинаги!

by admin

Акнето е един от проблемите, изключително неудобни и тежки за дамите. В такива моменти се отчайваме, защото изглежда, че ситуацията е безконтролна. Това обаче не е точно така! Посещението на дерматолог е желателно, но не бива да се подценяват и някои лесни съвети и естествени методи, които се оказават дори по-ефективни от лекарствените средства! Понякога всичко, което е необходимо на тялото ни, съответно на кожата, е баланс на хранителните вещества и правилна грижа за кожата.

Ето няколко лесни съвета, които ще подобрят състоянието на кожата и ще дадат видими резултати само след четири седмици!

bez-nazwy-1-32ed62bc71bf7c51dc495da1fd465944_1ff0f4

Използвайте маска с мед

Веднъж или два пъти седмично се прилага върху лицето компрес с мед, който има антибактериални свойства, също така е идеален за дезинфекция на кожата и лечение на дребни дефекти. Тази маска е подходяща и за чувствителна кожа, като я прави мека и гладка.

Връзвайте си косата, избягвайте прически с бретон

С две думи: дръжте косата далече от лицето си! Ако имате бретон или дълга коса, старайте се да ги връзвате назад. Косата има собствено омазняване, което причинява появата на нови пъпки. Също така е желателно да миете косата си по-често от обикновено, особено след физическа активност.

cera-R1

Приемайте витамини

Осигурете на организма си необходимото количество витамини! Акнето може да е знак, че нещо се случва вътре в тялото ви. Грижите за кожата не бива да се пренебрегват. Реакциите на вашата кожа зависят от хранителния режим и веществата, които приемате. Ако не си набавяте необходимата доза витамини, тя ще започне да си отмъщава. Типичната реакция в такива случаи е изънредната секреция на себум и запушване на порите. Кожата губи способността си за борба с микробите и бактериите и се появяват пъпки и несъвършенства.

Добавете в менюто си хром

Включете хром в менюто си! Хромът е добре познат и сред диетите заради „отслабващите” си свойства. Също така е отличен за лечение на кожни несъвършенства. Веднъж на ден, приемайте хром като добавка – той не само ще помогне за премахване на съществуващите пъпки, но и ще предотврати появата на нови.

Набавяйте си повече цинк

Консумирайте храна, богата на цинк, който е естествена антибактериална добавка. Тя е основен елемент на жлезите на кожата. Диетата, която не съдържа достатъчно количество цинк, може да бъде причина за появата на акне.

 

Яжте моркови

Яжте моркови, за да набавите бета-каротин в организма си и витамин А, който укрепва защитните сили на кожата. Морковите помагат и за намаляване секрецията на себум. Бета-каротинът е необходим за правилното функциониране на кожаната тъкан. Освен това е мощен антиоксидант, който елиминира токсините в организма. Не забравяйте, че дефицитът на тези вещества може да предизвика акне.

oczyszczanie_skory

 

Избягвайте грима

Избягвайте нанасянето на грим. Макияжът допринася за запушване на порите и появата на нови пъпки. Все пак, ако не искате да се откажете от грима, използвайте качествена био козметика на водна основа.

wyprsyki-na-twarzy-przyczyny-4-114053_L

Не премахвайте пъпките сами!

Не стискайте пъпките! Колкото и изкушаващо да е, не го правете! Не дразнете, не разтривайте, дори и да не допирайте. Интервеницията причинява разкъсване на горния слой на кожата, което може да доведе до инфекция. Cебумът започва да се разпространява, което води до увеличаване броя на пъпките и петната.

Сменяйте калъфката си често

Перете и сменяйте калъфките на възглавниците си всеки ден! Калъфката е в непрекъснат допир с кожата докато спите и абсорбира всички нечистотии. Опитайте се да поддържате изключитела чистота в леглото си.

Придържайте се към тези прости съвети и ще забележите резултатите съвсем скоро!

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки