Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Да изберем модна шапка!

Не обичаме много да носим шапки, главно защото могат да развалят фризурата, но когато идва студeното време , главата трябва да се предпази. Актуален е въпросът “Как да изглеждаш модерно и да се чувстваш прекрасно с шапка?”. Убедете се, че шапката може да има декоративен и стилистичен характер. Благодарение на шапката можете дори да придадете съответна форма на главата и наистина да изглеждате страхотно. Така че е важно да пробвате няколко модела, за да изберете най-подходящия. Стивън Джоунс, моделиер, работещ съвместно с Вивиан Уестууд, съветва да пробвате шапката в пробна с две огледала. Така ще успеете да видите как изглеждате отпред и отзад.

Кройката и типа на шапката избираме според овала на лиецето и фигурата

На дребните и ниски хора подхожда капела с малко рондо и ниска горна част. Ако искате да изглеждате по-висока, изберете висока шапка или капела с по-висока средна част. Дамите с по-изразителни черти на лицето ще изглеждат по-добре с кръгли модели с меки линии. Кръглото лице и силует с по-пищни форми можете оптично да промените като сложите шапка с периферия с по-широко рондо (но тогава не слагайте обеци). Най-подходящи са типичните геометрични кройки на шапки, изразителните фасони .

За дамите с квадратно лице най-подходящата шапка ще бъде тази, която ще издължи лицето  – това ще отвлече вниманието от тежките и силно изразени челюсти. Така че шапката Ви трябва да бъде голяма – пропорционална на масивната конструкция на лицето. Затова избягвайте малки и ъглови покрития за главата. Помпонът създава впечатление, че шапката е по-висока – което също е подходяшо за квадратни лица. Плетената шапка с модерни обшивки и фигурки оптично издължава лицето. Високото чело може да изглежда по-ниско като сложиш шапката по-ниско или ако носиш козирка.

Цветовете са важни
Най-добре е цветът на Вашата шапка да контрастира с цвета на кожата и косата. Разбира се има и изключения. Хората с по-бледи лица трябва да избягват силните контрасти, например дамите с деликатни черти на лицето и с кожа тип слонова кост. Затова пък лицата с червеникав и жълтеникав тен не могат да бъдат подчертавани с огнената фуксия или виолетово – по-добре да я смекчите със сиво, бежово или кафяво. Шапката, чийто цвят съвпада с цвета на косата Ви ще се слее с нея. Затова пък контрастиращата ще подчертае цвета на косата и ще привлече към нея вниманието. Ако харесвате яркия грим, можете да си позволите крещящ цвят за шапката. Но помнете: интензивният цвят близо до лицето винаги ще поеме малко от блясъка.

Комбинация с връхна дреха
Елегантното палто най-добре да допълните с красива шапка с брошка. Ако горната част на шапката е на фигурки, пъстра, с много украшения, по-добре да се откажете от нея и изберете едноцветна, не много екстравагантна по форма шапка. Затова пък на минималистичното като фасон и цвят палто подхожда оригинална, цветна, интересна шапка. На спортна връхна дреха с качулка подхожда подплатен каскет. Хората, които не харесват шапки могат да ги заместят с широка топла лента, например от вълна или ангора, която ще предпази ушите, челото и слепоочията.

Разгледайте модерните за сезон Есен/зима 2011 шапки, ексклузивно в онлайн магазин IVET.BG

Leave A Comment