Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Грижа за лицето при бременността

by admin

По време на бременност здравето на детето, разбира се, е най-важно, но това как изглеждате е съществено с оглед на Вашето самочувствие. Когато нивото на хормоните се колебае, това се отразява най-много на кожата Ви. Днес онлайн магазин Ivet.BG съветва бременните жени как да се грижат за лицето си.

Спукани кръвоносни съдове
Бременността и раждането на детето може да предизвика спукване на малките кръвоносни съдове на лицето. Затова трябва да да мажете лицето с няколко капки розово масло два пъти на ден. Розовото масло подсилва кръвоносните съдове и намалява зачервяването. Консумирайте и витамин C.

Бледи устни
Някои жени, които очакват дете забелязват, че естествения цвят на устните им става блед. Ако имате бледи устни, а ароматът на червило предизвиква гадене, потопете  козметична четка във вишнево желе и намажете устните.

Уморено, бледо лице
Сложете на лицето малко руж или сложете руж в крема, който ползвате в златист или розов оттенък.

Съненост
Изморена сте и това Ви личи. Ползвайте щипка за извиване на мигли или спирала за очи. Така те ще изглеждат по-отворени.

Без сенки
Водоустойчива спирала може да бъде трудна за почистване. За да намалите този проблем, най-напред сложете един слой обикновена спирала, а след това – втори слой – водоустойчива спирала.

Изморени очи
За да изглеждат свежо, ползвайте неутрални сенки за очи. Подчертайте веждите със светли сенки, което ще отвлече вниманието от изморените очи.

Сенки под очите
Сложете под очите хидратантен крем.

Съвети
Фон дьо тенът винаги изглежда по-блестящ в тубичката. На кожата обаче цветът му е по-мек. Слагайте от него съвсем.

Петна по лицето
Периодът на бременността е пълен с изненади, ако до този момент не сте имали лунички, можете внезапно да ги забележите. Хормоните – естроген и прогестерон стимулират пигмента, който е в кожата. Тогава се появяват  петната, които изглеждат като маска. Обикновено се появяват на клепките, но и на брадата, челото и устата. Когато се появят, трябва да избягвате слънцето. Ползвайте крем със слънцезащитен филтър с фактор 15, който се съдържа в титаниевия диоксид. Петната са трудни за лечение по време на бременност, тъй като някои активни съединения като хидрокортизон, витамин А, козметични те средства, които избелват кожата и лазерните процедури могат да бъдат опасни. Разговаряйте с Вашия лекар, а ако маската се е появила, прикрийте я под слой коректор през времето на бременността, докато приключи периода на кърменето. След раждането луничките принципно изчезват.

Смяна на навиците
Когато сте бременна, трябва да смените някои навици:
Мийте лицето с деликатен сапун сутрин, вечер или след упражнения (ако сте изпотена).
Ако имате пъпки, ползвайте хидратантен крем, който няма да блокира порите ви.
Пийте много вода.
Сменяйте достатъчно често калъфката на възглавницата, за да избегнете възникването на пъпки.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки