Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Грижа за бюста

by admin

Повечето от нас заставяйки пред огледалото гледат към бюста си и все поправят нещо. Увеличават или намаляват, следят да бъде по-твърд и оформен. Според изследванията почти 50% от жените имат забележки към бюста си. За съжаление като се изключи пластичната хирургия нямаме влияние върху размера на бюста си. Единственото, върху което имаме влияние, това е стегнатостта и атрактивния вид. Какво да направим, за да бъде твърд за по-дълго време? Ние от Ивет БГ ще Ви подскажем какво да направите, за да имате красив и стегнат бюст.

Нещо за кожата
Кожата на бюста и деколтето е много нежна. Трябва да се ползват редовно подходящи хидратиращи и регенериращи кремове. Те трябва да се нанасят с кръгообразни движения отдолу нагоре. Вашият бюст харесва масажите, от това става по-стегнат. От време на време ползвайте деликатен пилинг или грапава ръкавица за миене, която ексфолира.

Избягвайте горещата вода. Най-добре всеки ден да обливате бюста си последователно с топла и студена вода. Ако не можете да издържате ниската температура, поне се старайте да вземате душ с хладка вода.

Здравословното хранене е основополагаща
„Хранете се здравословно!” Тези думи сигурно чувате не веднъж. Витамини, минерали и преди всичко антиоксиданти, които спират дейността на свободните радикали, благодарение на което първите признаци на стареене се появяват много по-късно. Съдържат се в зеленчуците и плодовете и влияят на вида на бюста Ви. Правилното хранене ще Ви позволи да поддържате постоянно тегло, а това е много важно. Вероятно сте забеляазали, че при отслабване най-бързо се стопяват сантиметри от обиколката на бюста. Опитвайте се колкото можете да избягвате йо-йо ефекта. Вашият бюст не обича колебанията в теглото. Така той губи еластичност.

Здрав бюст в здраво тяло!

Започнете редовно да правите упражнения. Най-добър не само за гърдите Ви ще бъде басеинът. Плуването отлично моделира фигурата и подобрява кондицията. Облекчава ставите, релаксира и укрепва мускулите и по-специално гръдния кош и раменете, които са отговорни за вида на Вашия бюст.

Все пак, ако не харесвате тази форма на активност и предпочитате да ходите на фитнес, погрижете се да имате съответното облекло. Винаги слагайте спортен сутиен, който ще поддържа бюста Ви при подскоците и другите упражнения.

Ако нямате време да ходите на басеин или не практикувате друга форма на активност можете да се упражнявате на всяко място по всяко време. Достатъчно е да поставите ръце като за молитва, лактите остават изпънати встрани и ги изтласкате напред, след което притискате силно длани една в друга. Повторете това ок. 50 пъти. Помнете, че гърдите не са изградени от мускули, а от мастна тъкан, затова не може да ги „изваете”. Упражненията, които поправят бюста укрепват тези двойки мускули, които отговарят за неговото поддържане, а именно мускулите на рамената и на гръдния кош.

Обличайте се подходящо
Не трябва да се забравя, че сутиенът също влияе на вида на бюста ни. Преди всичко Вашият сутиен трябва да е добре подбран. Така ще избегнете не само раздразненията, триенето и всякакви други деформации, а също така ще моделирате прекрасно бюста си. „Много често жените не оценяват ролята на добре избрания сутиен за състоянието на бюста им. Това е наистина един от най-важните аспекти, от които ще зависи дали бюстът ни ще се поддържа във форма и ще остане стегнат и оформен за дълго време. Затова е толкова важно да обръщате внимание не само на вида на бельото, но и на конструкцията му и използваните материи.” – казва Кинга Леиш, собственичка на фирма Кинга, един от водещите производители на бельо в Полша.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки