Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Великденски факти

С настъпването на великденските празници IVET.BG реши да се гмурне в дебрите на любопитните факти за основното блюдо по това време, а именно- яйцето. Не, не сме намерили отговор на екзистенциалната безпътица:  „Кое е първо- яйцето или кокошката?” . Анализите по тази тема ще оставим на някой прогресивен философ.
Ние, типично по женски, се заинтригувахме от пикантните подробности за влиянието на яйцето върху сексуалните ни желания. С пълна категоричност установихме, че въпросният продукт е познат като един от най-мощните афродизиаци. Според учените в него има високо съдържание на цинк и амино киселини, които разширяват кръвоносните съдове, засилват притока на кръв и повишават либидото.

Интересни предания разкриват, че точно яйцето e било най-предпочитаната храна от венецианския авантюрист Джакомо Казанова и от прочутата френска куртизанка мадам Дюбари. Е, дръжте се здраво и се пригответе за сесия от креватни удоволствия по време на кратката празнична почивка. За да бъдем напълно изчерпателни Ви предлагаме една сладострастна рецепта!

Необходими продукти:
4 яйца, 80 г ориз, 200 мл сметана, 200 мл гъбен бульон, пресен лук, 75г краве масло, 40г брашно, 1 киселичка ябълка и 12 г къри.

Начин на приготвяне:
Сварявате ориза и яйцата(поотделно).
Нарязваме лука на едро, заливате с хладка вода и варите, докато кипне. Малко по-късно  изливате водата. След  това запържвате лука, брашното, кърито и късчетата ябълка. В получената смес добавяте сметаната и бульона, варите за около половин час, след което прецеждате през сито и добавяте разтопеното краве масло.
Слагате в подходящ съд предварително сварения ориз и върху него нарязаните на резени яйца. Заливате ги с горещия сос и ги сервирате топли.

Leave A Comment