Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Вашата планета-покровител

by admin

Всеки от зодиакалните знаци има своя планета-покровител, която оформя характера, като му придава различни интересни нюанси. Научете коя е Вашата планета-покровител със съдействието на онлайн магазин Ivet.BG и дори да не успеете да видите в себе си посочените характеристики, поне можете да се позабавлявате с предложената тема.

Планетата-покровител на Овена е Марс
Той ги дарява със смелост и страст. В астрологията тази планета символизира съперничеството, динамиката, независимостта, волята за победа. В негативен план е символ на нетърпение, налагане, агресия, импулсивност, несъобразителност. Енергията на Марс е конструктивна, мотивира Овните за действие, а благодарение на силата и смелостта си те от своя страна мотивират околните да действат. Марс е планета на физическата енергия, сексуалността, амбицията и желанията.  Затова и Овните са пробивни личности, с неизчерпаема енергия, издържливи, предприемчиви, бързи, активни, понякога високомерни, импулсивни.

Планета-покровител Телеца е Венера

Тя дарява хората под този знак с необикновен чар, чувствителност, усет за красота. Управлява романтиката и любовта, а също и изкуството. Емоциите на Телеца под влиянието на Венера придобиват чувствено-земен характер. Влиянието на тази планета се  проявява в способността на човека да постига хармония чрез създадена ценностна система. Предразполага към удоволствие и лукс. В много случаи начинът, по който човекът, роден под знака на Венера се реализира е творчеството. Тази планета предизвиква у Телците желание за съвместна работа, разбирателство, уважение, идеализъм, усещане за красота, вкус, артистичен усет и влечение към удоволствията и лукса. С негативното си влияние може да внесе малко мързел, страх, празнота или твърде много сантименталност.

Планетата-покровител на Близнаците е Меркурий
Това е планетата на мисловната активност, интелекта, менталността. Управлява възприятията, ума, ораторските способности, писането, човешките търсения. Затова че хората от този знак се отличават с невероятен ум и бързина на мисълта. От векове тази планета се свързва с бързината и сръчността. При силно влияние на Меркурий, това са талантливи оратори, лесно си служат с говоренето и писането, те са словоохотливи, сръчни, отличават се с чувство за хумор. Покровителстваните от Меркурий (зодиакални знаци Близнаци и Дева са хора с добра памет, често пътуват, лесно учат. Тяхната природа им придава понякога следните черти: критицизъм, заядливост, измама. В астрологията Меркурий е отговорен за комуникацията с обкръжението. Автоекспресията, интелигентността, аналитичността са дейностите, свързвани с тази планета.

Планетата-покровител на Рака е Луната
Тя дарява Рака с необикновена емоционалност. В астрологията Луната управлява подсъзнанието, инстинките, настроенията, реакциите. Хората, под влиянието на Луната имат богато въображение, добра памет, силни емоции, но и променливи настроения – както Луната през своите различни фази. Чувствителност, въображение, симппатия, майчински инстинкти, романтичност, адаптация, магнетизъм са стандартните черти приписвани на хората, родени под влиянието на Луната. Тъмната им страна са нестабилност, свръхчувствителност, досадност, липса на силна воля, податливост на чужди влияния, страхливи, капризни, мързеливи. Обожават да живеят в страната на фантазиите.

Планетат-покровител на  Лъва е Слънцето
Слънцето дарява хората, родени под знака на Лъва с невероятна виталност. Имат голямо чувство за собствена индивидуалност. Доминиращи тенденции в сферата на действие на Слънцето са амбицията, необходимостта да доминират и властват. Слънцето подпомага творческите процеси, дейността, щедростта, силата на волята, независимостта, чувството за собствена стойност. Отрицателните им прояви са гордост, суета и егоизъм. В астрологията Слънцето управлява човешката индивидуалност, дефинирайки способността да се приемат ограниченията. Хората, родени под знака на  Слънцето излъчват достойнство, щедрост, отвореност и благородство.

Планета-покровител на Девата както и на Близнаците е Меркурий
В знака на Девата планетата влияе върху разума, рационалните разсъждения и интелигентността, насочена към различни дейности. Меркурий в знака на Девата доминира науката и натрупването на опита. Девите са мислещи хора, невероятно логични, любознателни. Прилагат на практика своята интелигентност и познания. Негативното влияние на планетата в знака Дева се проявява в прекален критицизъм и цинизъм.

Планртата-покровител на Везните е Венера
В знака на Везните влиянието на тази планета е по-символично и деликатно. Венера дарява Везните със специфично чувство за красота и любов към хармонията. Везните са предразположени към артистично изразяване. Имат особен чар. Това са хора с много спокоен дух, въпреки че често им се случва да потънат в собствената си нерешителност.

Планетата – покровител на Скорпиона е Плутон
Плутон дарява родените под знака на Скорпиона с невероятна вътрешна сила, която дори ако е в латентно състояние, във всеки момент може да се прояви. Енергията на Плутон е като изригващ вулкан, непредвидим, обгръщащ всичко наоколо и за съжаление разрушителен. Оттук идва и са решителността и инстинктивността на Скорпиона. Планетата управлява възродителните сили, началото и края на етапите в живота. В контекста на човешкия характер, Плутон представя скритите елементи в нашата природа. Скорпионите са хора с огромна разрушителна сила, смели, разумни, невероятно издържливи. Негативното влияние на планетата понякога се осъществява в склонността на Скорпионите към изолация, обсебване, вътрешен дух, безочливост и дори жестокост.

Планетата – покровител на Стрелеца е Юпитер
Юпитер дарява Стрелците с огромна радост от живота, идеализъм и благородство. На хората под този знак Юпитер дава чувство за справедливост, откритост. За съжаление понякога са безотговорни, с определена тенденция към високомерие, снобство или лицемерие. Юпитер е планетата на щастието, оптимизма, успеха, щедростта. В астрологията тази планета се определя като Голямото Щастие. Юпитер дарява хората под знака на Стрелеца със знания, умение да се справят с живота, имат способността да градят по-добро бъдеще.

Планетата-покровител на Козирога е Сатурн
Сатурн дарява Козирога с невероятна точност и конкретност и с любов към традициите. Олицетворява пречките, ограниченията, дисциплината. Това е планетата на отговорностите, посвещението, тежкия труд, дисциплината. Хората, родени под този знак на фона на целия зодиак се отличават с невероятна работливост, внимание, самоконтрол. Сатурн е планетата, която чрез различни ограничения учи на търпение, стабилност, зрялост. Една от доминиращите черти на Козирозите е техният реализъм. Сатурн понякога влияе на характера и на живота на човека по суров начин, давайки житейски уроци. Все пак, родените под знака на Козирога като никой друг ще успеят да победят трудностите.  На повечето от тях благодарение на вродената им отговорност, дисциплина и честност човек може да се довери. Търпеливи са, смели, решителни. Сатурн ги учи на дициплина, отговорност, внимание, издържливост. Внася в живота на Козирозите привързаност към традиционните ценности. Внася в разсъжденията им трезв поглед към нещата, методичност, системност, разсъдък, понякога завист, подозрителност, меланхолия, упорство, твърдост. Но кой от нас няма и своята тъмна страна. Негативните черти съществуват у нас, но само от нас зависи дали ще представяме само положителната страна от живота си.

Планетата – покровител на Водолея е Уран
Уран дарява Водолея с невероятна оригиналност и визионерство. В астрологията тази планета владее откривателството, напредъка. Водолеите първи ще повярват в невидимото или в „лудите” идеи, които се оказват ключови разрешения на сложни въпроси. Енергията на Уран означава необходимостта да се излезе извън установените рамки, неконвенционалност, следователно своеобразен футуризъм. Водолеите са хора, копито по определен начин са като ясновидци, що се отнася до човешките нужди. Те са невероятно независими. Влиянието на Уран дарява с огромна интуиция, с начин на мислене, който предразполага към реформи и модернизация. Придава на този  знак любов към свободата, толерантността, хуманизма. Въпреки че понякога, разбира се в специални условия и характера на личността се проявява в ексцентричност, ирационалност, фанатизъм, нетолерантност и дори перверзия. Могат да станат безотговорни и непредвидими. Сред тях може да се срещнат бунтовници. Управляват съвременната наука.  Все пак те имат свой стил.

Планетата – покровител на Рибите е Нептун
Нептун дарява хората родени под знака Риби с обромна чувствителност. Управлява подсъзнанието, инстинкитите, емоциите. Понякога те са трудни за разбиране. Енергията на тази планета внася в емоциите хаос и извествна илюзорност. Рибите имат склонност да строят въздушни замъци. Понякога сами се заблуждават. Силно се влияят от средата и хората около тях. Нептун обикновено действа чрез човешките взаимоотношения, оттук и черти като: съчувствие, отзивчивост, посвещение на другите. Рибите държат на духовните ценности. Те принадлежат на света на изкуството, а понякога артистизмът на Рибите се проявява в тяхното въображение под формата на мечти, предчувствия, фантазии, сънища, парапсихологически способности. В негативнаия вариант те се пристрастяват към наркотиците и алкохола. Рибите са много нежна струна, която трябва да се дърпа внимателно, тъй като в протиевн случай може да се превърне в съкратен път към някаква зависимост. Нептун вдъхновява Рибите. Това са хора, за които усмивката на друг човек, пеперудата на поляната могат да разпалят вътрешния им пламък. Много са романтични.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки