Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Бохо шик в края на есeнта

Харесва ви стилът на Кейт Мос? Бихте искали да се облечете като Никол Ричи или сестрите Олсън? В есенно-зимните колекции ще намерите подходящи облекла и аксесоари, от които да направите неповторими комбинации в модния стил бохо шик.

БОХО ШИК

Еклектичната смесица, вдъхновена от 70-те години, от  модата хипи и фолк безгрижието, доведе до възникването на най-забележителния и обичан от хиляди жени по целия свят, стил, наречен “бохемски шик”. Неговите най-характерни елементи са ефирните рокли на дребни цветчета, кожените тесни панталони, велурените къси панталони, носени върху дубели  чорапогащници на фигури, високи бутуши, кожени елеци и кожухчета, а също и неизменните аксесоари – широки колани, карамелени дамски чанти и шапки с мека периферия.

Рейчъл Зоуи- виновничката за цялата тази суматоха

Благодарение на Рейчъл Зоуи, безспорната  знаменитост сред стилистките на звездите, светът на модата чу за стила, наричан бохо-шик. Зоуи разбира се  не е измислила нищо ново, обаче върна доста забравени трендове, потърси вдъхновение  в 70-те години и поглеждаше  крадешком какво носят трендсетерите по улиците на света. Тя създаде не само свой неповторим стил, но и преди всичко се зае с изгряващи звезди на шоубизнеса, такива като Миша Бартън или сестрите Олсън, които постепенно станаха, благодарение на нея, икони на стила.

Посланичката на “бохо шик” – Кейт Мос

Хиляди жени по целия свят подражават на Кейт Мос, тя от години последователно създава своя стил, който отлично предава това, което е бохо-шик. Топ моделът с отличен усет съчетава винтидж дрехите  с модели  от популярните  вериги, тя е вярна на кожените палта, обича шапките, елеците с блестящи пайети , тесните панталони и велурените ботуши.

Ето и няколко предложения какво и как да облечете за да бъдете модерни в БОХО стил:

Първа комбинация – къси панталони в главната роля

Втора комбинация – кожени панталони

Трета комбинация – рокля


Leave A Comment