Fashion Blog от най-големият български моден бутик Ivet.BG

Божествен пилинг от лоното на природата

by admin

Мечтаете си за гладка кожа без бръчки и несъвтршенства? Започнете от пилинга и ще я имате. Не мислите ли понякога гледайки в огледалото да смените кожата си? Тази, която имате сега, несъвършената да я свалите като маска и да разкриете новата – без бръчки? Без оцветяване, без тежки следи от акне? А може би просто по-светла? Ако е така, добре дошли в клуба! Новата по-красива кожа е желание на много жени от всяка възраст. Добрата новина е, че сега нашите мечти могат да бъдат изпълнени. И всичко е благодарение на съвременните специализирани пилинги. Тe са приспособени към различните нужди на кожата.

Пилингът има не едно име
Терминът „пилинг” произхожда от английски език и означава буквално „белене, лющене“. Oсвен това наименованието на специализираните методи за ексфолиране имат малко общо с домашния пилинг на кожата. Защото козметиката действа изключително на повърхността на кожата. Нейната задача е да премахне останалите там мъртви клетки. Прилагаме ги с удоволствие, защото почистената кожа изглежда по-добре и по-лесно поема крем.  Специализираните пилинги са шанс за видимо подмладяване на кожата без да се прибягва към помощта на инжекцията и скалпела. Премахват следите от акне или от петна. Ефектите от такова лечение зависи от вида на пилинга и дълбочината на неговото действие.

Сфера на действие
Колкото по-дълбоко стига пилинга, толкова по-ефективно се подновява кожата. Понякога е достатъчна малка стимулация, за да се покаже освежената кожа. Ефектът ще бъде видимо подобрение  на цвета на кожата. Средно дълбокия пилинг достига чак до местата, където епидермисът се свързва със същинската кожа. Стимулира производството на колаген и еластин. Методите от този тип могат да извършват само лекарите. Те могат да помогнат за жените, които искат да подмладят зрялата кожа, да намалят видимите бръчки или да нивелират дефектите, например след акнето.
Дълбоките пилинги стигат чак до същинската кожа. Могат да доведат до пълно обновяване на епидермиса. Това е сериозна интервенция, която се провежда много рядко и само от естетичен лекар. Всеки пилинг ще подейства по-силно от най-добрата козметика. Именно затова неговото извършване трябва да се консултира предварително с лекар, който ще оцени състоянието на кожата и нейните нужди. Ще се увери също така дали пилингът няма някакви противодейсвтвия.

Средства за всеки
Три повърхностни пилинга, отлични както за млади жени, за които е важно да имат красива кожа са: микродермабразио, джет пиил и кавитационен пилинг. Всички тези методи се прилагат с помощта на съвременна апаратура. Тяхната цел е освежаване, почистване и оптично подмладяване на кожата. Те са беопасни и дават незабавен ефект. Непосредствено след тях можете да си сложите грим и да излезете за работа или училище. На повърхностен пилинг често се решават жените, които нямат големи проблеми с кожата, но искат например да подобрят цвета и. Било то и само да блеснат на светско парти.

Всяка от нас трябва поне веднъж седмично да прави пилинг на тялото. Запознайте се с проверени домашни начини да го направите. Ние от Ivet.BG Ви редставяме няколко рецепти за пилинг за тялото и се надяваме да ви допаднат.

Изглаждащо-стягащ пилинг с кафе
Съставки:
5 лъжици смляно кафе
2 лъжички канела
Зехтин
Етерично масло

Как се прави: 5-те лъжици смляно кафе се смесват с 2-те лъжички канела и зехтина така че да се получи гъста смес. Допълнително може да се добави към нея капка от любимото етерично масло. След това приготвената каша се намазва по цялото тяло, като се обръща особено внимание на местата, засегнати от целулит. След намазването на цялото тяло, изплакваме сместа с хладка вода.
След всеки пилинг трябва да се намаже тялото с хидратиращ или стягащ балсам  за подсилване на ефекта от пилинга. Този метод може да се повтаря ежедневно.

Пилинг с грейпфрут
Съставки:

1/2 грйпфрут
Морска сол
Как се прави: Половинката грейпфрут посипваме със сол (най-добре морска) и намазваме с него тялото. По време на приложението трябва да се обърне специално внимание на местата засегнати от целулита.

Плодов пилинг
Съставки:
Чаша малини или ягоди
2 лъжици захар
1 лъжичка зехтин

Как се прави: смесват се всички съставки и се месят. Не трябва да се месят прекалено дълго, за да не се допуска да се разтопи захарта. Така приготвената каша се намазва на тялото, като се прави масаж. Оставя се за няколко минути, а след това се изплаква с вода.

Пилинг с канела

Съставки:
Лъжица канела
1 водна чаша захар
Фолио

Как се прави: Балсамът се смесва със захарта и канелата. Размазва се с кръгообразни движения върху краката ок. 15-20 минути. След това краката се увиват с фолио. След 30 минути се изплакват с вода. Благодарение на този метод кожата ще бъде по-добре оросен и ще премахне мъртвата кожа.

You may also like

Leave a Comment

Блогът използва бисквитки. ОК Повече информация за Бисквитки