Ivet.BG Блог

Блог за мода, красота и стил

Марс и Венера в спалнята


Вероятно жените са от Венера, а мъжете – от Марс. Ние сме бъбриви и живеем в света на чувствата, а те имат аналитичен разум, мълчаливи са и вкоренени в конкретните неща. За съжаление това, че произхождаме от различни планети се отразява и на поведението ни в спалнята. Но нали благодарение на това нашите срещи са по-вълнуващи?

Сцена I
Марсианецът на върха винаги казва: „Да”
Тя и той започват да правят любов. Той мълчи, накрая издава неразчленими звуци. Тя страстно шепти” „О, да, любими, обожавам да правиш така, обичам те… А ти обичаш ли ме? Кажи „Да”, кажи!”. „Да” – изърморва той в рамото ѝ. „Ще се ожениш ли за мен?” – продължава тя. „Да” – отговаря той със същия тон. Сутринта ще се окаже, че той изобщо не помни, че се е ангажирал. Тя е обидена, нарича го измамник и безсрамник.
Говори се, че любовта е сляпа – но трябва да се каже, че при мъжете също така е. Ние, Венерианките, обичаме да слушаме в леглото, че сме красиви, прекрасни. Марсианците също обичат да слушат, например разкази за това какво ще правят с Венерианките в леглото – но само до определен момент. Мъжът е проектиран така, че не само в секса да се стреми директно към целта. Доказано е, че в отношенията си се настройва на дясното полукълбо, а за говорене, слушане и мислене отговаря лявото полукълбо. Мъжът ще ти каже: „Да” дори когато го попиташ дали обича г-жа Х от квартала. А ако започне да се замисля по рационални въпроси, ще превключи на лявото полукълбо , което отговаря за правилната хидравлика на неговия свят. Затова когато искате, говорете, но не очаквайте отговор. А сериозните разговори оставете за следващия ден!

Сцена II
Трудните срещи на чучулигата и совата
Вечер. Тя си слага червена копринена нощница, реши косата си, слага си парфюм. Влиза в спалнята със секси крачка на тигрица тръгнала на лов. Той едва я забелязва, защото седи с нос, забит в любимия си седмичник. Тя влиза в леглото, целува го. „Не сега, мила, знаеш какъв тежък ден имах!” – измърморва Той. Тя, обидена, се преоблича с пижама на квадратчета и си ляга с гръб към него.
Призори Тя усеща как ръцете му започват да я събличат. „Полудя ли? Сега?” – съска Тя в съня си. „Спи, не си пречи” – казва Той и продължава да я съблича!
На Марс и Венера отговарят съвсем различни времеви зони. Изобщо – различни времена!
Марсианецът и Венерианката са връстници само в един кратък период – между 28 и 38 годишна възраст – имат сходни потребности за еротични приключения. Когато са по-млади на нея не ѝ създава чак толкова голямо удоволствие, а с течение на времето – на нея ще ѝ се иска повече секс, а на него желанието му преминава. На всичкото отгоре се разминават и в часовите зони на деня. За мъжката възбуда в голяма степен е отговорен тестостеронът, а неговото най-голямо ниво е сутрин.
В древни времена, когато мъжете се връщали към топлото домашно огнище със заловената плячка, тестостеронът им е спаднал (дори до 30%) и тогава отивали да спят. Така е останало и до ден днешен.
Какъв е съветът? Определете … график. Уговорете се, че понякога Той ще открие в себе си малко ентусиазъм вечер, а Вие ще му позволите да Ви събужда с ласки сутрин. Понякога си заслужава да се събудите с чучулигата.

Сцена III
„Най-важното е невидимо за очите.”
Вечер – когато и двамата имате желание да правите любов започвате да се целувате. Тя мърка и посяга към лампата. Щрак! И вече е тъмно. „О, продъжавай да правиш така… – шепне Той търсейки електрическия ключ. Щрак! Светлина. Тя отново пали, Той гаси. „Не искам на светло, не е романтично!” – спори Тя. „Но в тъмното аз не виждам нищо!” – отговаря Той изненадан.
Марсианците и венерианките възприемат зрително света приблизително еднакво. Но жителките на Венера се зачитат в книгата „Малкият принц” и си повтарят: „Най-важното е невидимо за очите.” Марсианецът в леглото е наблюдател. Без светлина ще постигне целта си, но такова пътешествие ще му отнеме поне половината от удоволствието. По тази причина нашите марсианци упорито включват лампата в спалнята и очакват, че ще изглеждаме секси в леглото.

Какъв е съветът? Търсете компромис. Може би трябва да помислите за смяна на осветлението в спалнята? Голяма лампа на тавана, която дава остра светлина заменете с дискретни лампички с тъмни стъкла. А може би ще помислите за свещи? Полумракът също е романтичен и може да ви въведе в нов свят на усещания.

Сцена IV
Марсианецът „след” не е романтичен
Вече е „след”. Тя и Той лежат с отпуснати тела. … След минута Тя го прегръща, взема ръката му. Той леко потръпва, но реагира на докосването ѝ и въздъхва. Тя мисли: „Колко романтично! Сега ще ми каже нещо мило!”. Той отново въздъхва и внезапно възкликва: ”По дяволите! Забравих, че днес беше крайният срок да сменя гумите на служебната кола!”
Марс е планета на конкретиката, на бързо разпалващата се възбуда и… бързото ѝ стихване, след като целта е постигната. За мъжете сексът е резултат от физическото привличане, което чувства към партньорката. Разбира се всеки марсианец чувства, че в пакета с ласките и взаимоотношенията получава още нещо: любов и грижа. И това за него е невероятно важно. Толкова че никой на Марс няма да си признае такова нещо. По време на връзката, мъжът сигурно се старае да бъде мил и чувствителен – хвърля маската на мачо, зад която цял ден се крие.  След това трябва да се стегне и отново да бъде „мъж”. Съветът? Хвалете мъжа, когато придобие смелост и извърши някаква разходка на Венера – ще бъде деликатен и романтичен. Показвайте, че това Ви харесва също сексуално. И не се притеснявайте много за тези разлики. Въпреки, че те са от Марс, а ние от Венера, всички живеем в една и съща Слънчева система!

Leave A Comment